6 tips voor het goed voorbereiden van een wandelvakantie

Ga je binnenkort op wandelvakantie? Dat is een mooi vooruitzicht! Het is namelijk genieten geblazen om zo’n sportieve reis te plannen, boordevol avontuur. Uiteraard wil je wel de juiste voorbereidingen treffen, om de trip tot een succes te maken. Hier kun je allemaal rekening mee houden!

Neem een fijne tas mee

Tijdens een wandelvakantie is het vaak zo dat je zelf de spullen draagt, van A naar B. Dit betekent dat je je tas behoorlijk wat uren op de rug hebt. Kies daarom een kwalitatieve tas, die veel draagcomfort biedt. Rugzakken zijn er in veel soorten en maten te vinden, daar kun je je voordeel mee doen. Het is een aanrader om te kiezen voor een merk dat bekend staat om een gedegen kwaliteit. Dit is bij de sportieve tassen van The North Face zeker het geval. Bedenk verder welke indeling je handig vindt: hoeveel compartimenten wil je hebben in de tas? En wil je dat de tas waterdicht is? Het zijn allemaal zaken om rekening mee te houden.

Lees ook: Review Thule Stir 18L, fijne lichtgewicht rugtas

Alleen het hoognodige meenemen

Hoe comfortabel die tas ook is, als je veel gewicht meeneemt, heb je het alsnog zwaar tijdens de tocht. De truc is dus om zo weinig mogelijk spullen mee te nemen! Pak alleen de essentiële benodigdheden in – en laat de rest lekker thuis. Ga je met een groep op reis? Het is slim om samen een lijstje te maken en bepaalde items te delen, zoals kookgerei of een tent om in te slapen. Zo hoeft niet iedereen dezelfde spullen mee te sjouwen.

Lichtgewichte items uitkiezen

Bij de spullen die je wél meeneemt, heb je er baat bij dat ze lichtgewicht zijn. Houd dit zeker in je achterhoofd. Bijvoorbeeld wat betreft kleding: kies voor sneldrogende items die vrijwel niks wegen. Sportbroeken en T-shirts van polyester of nylon zijn een goed idee. Verder zijn speciale reishanddoeken lichtgewichter dan reguliere handdoeken.

Wandelbenodigdheden meebrengen

Van grote waterfles tot blarenpleisters: denk eraan om speciale spullen voor een wandelvakantie mee te brengen. Ook een kompas kan een handige toevoeging zijn. Zorg dat je alles bij je hebt.

Schoenen inlopen

Wandelschoenen zijn belangrijk tijdens de wandelvakantie. Ben je van plan om nieuwe wandelschoenen te kopen voor de reis? Dat kan zeker, maar zorg wel dat je ze vooraf inloopt. Anders loop je namelijk het risico op flinke blaren – en dat wil je liever voorkomen. Ga voorafgaand aan de reis dus al een paar keer op stap met die nieuwe schoenen, zodat ze als gegoten zitten bij vertrek.

Routes uitstippelen

Waar je nog meer aan kunt denken? Stippel de routes die je wilt gaan lopen alvast zo goed mogelijk uit. En probeer ze ook (grotendeels) uit je hoofd te leren. Mocht je in een gebied zonder internetbereik belanden, ben je zo niet afhankelijk van je telefoon en de bewegwijzering hierop. Download de digitale map tevens offline – of breng lekker ouderwets een papieren kaart mee. Op die manier kun je altijd je weg vervolgen.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button