Onmisbare items voor een dagje (wild) fotograferen

Als je me volgt op Instagram of als je zo nu en dan een kijkje neemt op mijn website zal het je vast niet ontgaan dat ik graag op pad ga om dieren te fotograferen. Rondslenteren in de natuur, genieten van de rust en van de seizoenen met de spanning om in het wild leven dieren tegen te komen; ik hou ervan! Uiteraard ga ik goed voorbereid op pad, zeker wanneer het erg koud of juist heel warm is. Naast mijn camera gaan er best aardig wat andere spulletjes mee in de cameratas. Benieuwd naar wat ik allemaal mee sjouw tijdens zo’n dagje? Lees dan vooral verder!

Tas met camera apparatuur

Het zal je niet verbazen, maar voor mij is de camera het belangrijkste op zo’n dag. Camera, telelens, volle accu’s… ik zorg dat het allemaal in mijn tas aanwezig is. Het liefst neem ik op zo’n dag de Thule cameratas mee of de Peak Design Everyday. In beide tassen is genoeg ruimte om naast de camera apparatuur nog extra’s mee te nemen. Iets te eten, een muts voor in de winter en een zonnebril voor in de zomer. Er is zeker ook plek over voor een dunne jas of een vestje. Mocht ik iets uit willen trekken als ik al op pad ben is er ook vaak nog wel ruimte en zo niet, dan kan ik het gemakkelijk aan de buitenkant van de tas vastbinden met de aanwezige riempjes.

Review Thule Covert DSLR Backpack 32L - Reislegende.nl

Verrekijker

Vooral als ik op zoek ben naar dieren is het handig om een verrekijker mee te hebben. Ik gebruik een monokijker; die is niet zo groot en daardoor lekker handzaam. De Barska Blackhawk gebruik ik met één hand, waardoor ik geen handen tekort kom als ik ook mijn camera vast heb. Zie ik iets, dan heb ik dus meteen de camera in de aanslag en laat ik de monokijker aan mijn pols hangen. Ideaal!

Thermosfles

Vooral bij koud weer is het fijn om iets warms mee te hebben. Een thermosfles is op koude dagen dan ook zeker in mijn tas te vinden. De Camelbak Hot Cap is een fijne thermosfles met een inhoud van 0,6 liter, perfect wanneer je thee of koffie mee wilt nemen. Zelf drink ik geen koffie; doordat ik alleen thee drink kan er in de zomer ook water in de thermosfles. Blijft lekker lang koel door de goed isolerende buitenwand.

Organizers

Ik ben gek op organizers. Ze zijn vooral handig in de Peak Design Everyday backpack; deze is namelijk helemaal open van binnen, de vakken worden gevormd met deviders. Als je kleine spulletjes los in deze tas doet ben je minuten lang bezig om iets te zoeken! In een organizer doe ik accu’s, schoonmaakdoekjes, kabeltjes, inbussleutels, geheugenkaartjes en nog meer kleine troepjes. Altijd alles bij de hand en nooit zoeken. Eagle Creek heeft organizers in verschillende maten en kleuren. Het materiaal is heel soepel waardoor de organizer makkelijk ergens tussen te stoppen is.

Bovenstaande items zijn verkrijgbaar bij Outdoorsupply.nl. In deze webshop hebben ze een groot assortiment outdoor benodigdheden, denk aan kleding, schoenen, kampeeruitrusting, (rug)tassen en veel meer. Naast benodigdheden voor “echte” outdoor activiteiten kan ik er ook goed slagen voor kleine spulletjes zoals hierboven. Een kijkje nemen in de webshop om lekker rond te snuffelen is zeker een aanrader, wedden dat je iets handigs tegenkomt?

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button