Scandinavië: ontdek het mooie noorden

Hopelijk komt er snel een versoepeling van de reisadviezen voor Scandinavië in verband met de coronacrisis, want in deze prachtige landen vol woeste natuur kun je heerlijk bijkomen. In dit artikel zetten we vast enkele hoogtepunten voor je op een rij voor het moment dat we weer naar het noorden mogen reizen.

Elk land heeft zijn eigen unieke eigenschappen

IJsland heeft de geisers, Noorwegen de fjorden, Zweden de bossen, Finland de meren en Denemarken heeft Legoland. Dat zijn de zaken die vaak als eerste genoemd worden wanneer het gaat om de Scandinavische landen. Maar natuurlijk is er nog veel meer te beleven in het mooie noorden. Een goed voorbeeld daarvan: de Westfjorden van IJsland. Dit afgelegen gebied is nog niet ontdekt door hordes toeristen, dus je kunt hier nog echt op avontuur. Let wel op de begaanbaarheid van de wegen, afhankelijk van de maand waarin je reist. Het kan namelijk heel glad zijn door het vele ijs dat in dit koude wintergebied te vinden is. Het voordeel hiervan is dat het wel hele mooie plaatjes oplevert om later nog eens herinneringen mee op te halen.

Lees ook: In ieder seizoen een prachtige vakantie in Scandinavië

Zonsondergang Westfjorden IJsland roadtrip Reislegende - Reislegende.nl

Krijtrotsen in Denemarken

Een andere schitterende plek waar we al eens eerder over schreven, zijn de krijtrotsen van Denemarken. Die vind je op het eiland Møn (Møns Klint) en op het eiland Seeland (Stevns Klint en Hvide Klint). We kunnen je van alles vertellen over de geologische achtergrond van deze rotsen, maar het gaat toch vooral om de majestueuze aanblik van de immens hoge steenformaties.

Nu we het toch over bergachtige kusten hebben, kunnen we niet om de fjorden heen. Die moet je eenvoudigweg een keer gezien hebben in je leven. Gelukkig kun je daarvoor op verschillende plekken in Scandinavië terecht. Ook op andere plaatsen in de wereld trouwens, maar de bekendste fjorden zijn toch wel die van Noorwegen (o.a. Sognefjord en Hardangerfjord). Ga dat zien!

Krijtrotsen Denemarken, Møns Klint en Stevns Klint - Reislegende.nl

Veilig op reis

Een EHBO-kit en beschermingsmiddelen zijn altijd aan te raden als je veilig op reis wilt gaan, ook naar het hoge noorden. Stevige wandelschoenen en een helm voor op de fiets of mountainbike horen daar ook absoluut bij. Natuurlijk wil je ook voorkomen dat je financiële schade ondervindt als er iets gebeurt op reis. Kies voor een doorlopende reisverzekering als je zeker wilt weten dat je altijd goed verzekerd bent onderweg. Dan hoef je bovendien nooit meer na te denken over het afsluiten van een reisverzekering voordat je op pad gaat. De verzekering loopt namelijk altijd door. Naar welk Scandinavisch land je ook gaat.

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button