Review: IJsland kleine atlas voor hedonisten

Ook al ben ik zelf al meerdere keren in IJsland geweest, boeken over deze prachtige bestemming moet ik altijd even inkijken. Of het nu een reisgids is of een koffietafelboek, zoals het het prachtige IJsland kleine atlas voor hedonisten. In dit artikel neem ik je mee naar de inhoud van dit nieuwe boek over IJsland en geef ik enkele sneak previews.

De mensen achter IJsland kleine atlas voor hedonisten

Het eerste wat natuurlijk opvalt in het boek IJsland kleine atlas voor hedonisten zijn de prachtige foto’s. Ze zijn gemaakt door de bekende Gunnar Freyr, een in Denemarken wonende fotograaf met IJslandse ouders. Onder meer op Instagram neemt hij zijn honderdduizenden volgers mee naar de mooiste plekjes van IJsland. IJsland fotografeerde hij voor dit boek lekker rauw, precies zoals het land is. Auteur Bertrand Jouanne verzorgde de teksten in het boek. Zijn roots liggen in Frankrijk, maar hij woont al ruim 25 jaar in IJsland. Bertrand heeft een fijne schrijfstijl, je wordt makkelijk meegezogen in zijn verhaal.

Inhoud van IJsland kleine atlas voor hedonisten

In het boek reis je naar alle uithoeken van IJsland. Van de Westfjorden naar de Oostfjorden, van het zuiden van IJsland door de hooglanden naar het noorden van IJsland. Ook hoofdstad Reykjavík, het schiereiland Reykjanes, Snaefellsnes en de Westmaneilanden komen op je reis door het boek voorbij. Warmwaterbronnen, geisers, vulkanen, lavavelden, watervallen, flora en fauna.. werkelijk alles wordt besproken. Bertrand neemt je voor in het boek mee naar het verleden, kort maar bondig. Uiteraard komen ook eeuwenoude saga’s over trollen en elfen aan voorbij. Het verleden komt her en der weer terug in de verhalen IJslanders zelf. Ze vertellen over hun leven op het eiland, over de cultuur en over hoe ze zich in de loop van de eeuwen hebben aangepast aan het ruige klimaat.

IJsland kleine atlas voor hedonisten, prachtig koffietafelboek

Dit is geen boek om mee op reis te nemen. Wél een boek om op tafel te leggen, en steeds weer even door te bladeren. Om in etappes te lezen, tijdens het drinken van een kopje thee of koffie. Iedere keer een momentje voor jezelf. Even wegdromen en in gedachten afreizen naar het mooie IJsland. Heerlijk!

Meer boeken in de reeks kleine atlas voor hedonisten

IJsland heeft inmiddels al meerdere broertjes en zusjes in de reeks kleine atlas voor hedonisten. Onder meer Noorwegen, Corsica, Bretagne, Berlijn, Venetië en Parijs hebben een plekje weten te bemachtigen. Daar gaat het vast niet bij blijven, de boeken zijn populair. Wie wil er nou geen mooi boek op tafel hebben liggen van zijn of haar favoriete bestemming?

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button