5 hoogtepunten in Noord-IJsland

Een rondreis door IJsland staat waarschijnlijk bij veel mensen op de bucketlist. Wil jij het echte pure IJsland ontdekken? Het IJsland waar het aantal locals hoger is dan het aantal reizigers? Reis dan af naar Noord-IJsland. Hier ligt een onontdekte wereld op je te wachten! Met een vlucht van Voigt Travel vlieg je rechtstreeks van Rotterdam-The Hague naar Akureyri, aan de noordkust van het land. Om je wegwijs te maken in dit nog ongerepte deel van IJsland, vind je in dit blog 5 hoogtepunten van Noord-IJsland.

Mývatn Nature Baths

Mývatn Nature Baths is hét alternatief in het noorden van IJsland voor de druk bezochte Blue Lagoon in het zuiden. Het water van de Mývatn baden is net zo blauw en net zo warm als het water van de Blue Lagoon. Het is er daarentegen een stuk goedkoper en veel minder vol. Het op natuurlijke wijze opgewarmde water en de aanwezige zwavel en mineralen in het water hebben een geneeskrachtige werking op zowel huid als luchtwegen.

5 hoogtepunten van Noord-IJsland - Reislegende.nl
Mývatn Nature Baths, door Francesco Dazzi | Shutterstock

Vatnsnes schiereiland

Eén van de hoogtepunten van Noord-IJsland is zeker het schiereiland Vatnsnes. Vatnsnes herbergt een aantal prachtige parels. Wildlife spotters komen hier aan hun trekken door de hoeveelheid zeehonden die langs de kust dobberen. Ook paardenliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen in de vele valleien welke je op een IJslands paard kunt ontdekken. Verder vind je in het noorden de Hvítserkur rots: een groot stuk steen midden in de zee, vlak voor de kust, met een groot gat in het midden. Wanneer je nog niet klaar bent met Vatnsnes schiereiland kun je naar het vulkanische gebied Borgarvirki, waar je de resten van een 10e-eeuwse vesting tegenkomt.

Lees ook: Naar IJsland in de winter, waarom je moet gaan

5 hoogtepunten van Noord-IJsland - Reislegende.nl
Vatnsnes island, door Weidman Photography | Shutterstock

De Westfjorden (Vestfirðir)

De Westfjorden (Vestfirðir) liggen in het noordwesten van IJsland en staan eigenlijk symbool voor het echte ruige IJsland. Hier begeef je je in je huurauto of camper tussen steile bergen waar metershoge watervallen naar beneden kletteren. Honger gekregen? Klop aan bij één van de boerderijen die tussen de rotsachtige heuvels van de Vestfirðir verscholen liggen.

Lees ook: Geldingadalir vulkaanuitbarsting IJsland

Walvissen spotten

Wist je je dat je voor het spotten van walvissen heel goed in IJsland terecht kunt? IJsland staat zelfs bekend als één van de beste plekken ter wereld voor het walvissen spotten. Ben je speciaal in IJsland voor de walvissen, ga dan naar het noorden. In de baaien van onder andere Húsavík en Akureyri zwemmen het hele jaar door bultruggen en enkele andere walvissoorten. Je kunt de walvissen op verschillende manieren bewonderen: met een traditioneel houten schip, een RIB-boot of een SUP-plank. Waar kies jij voor?

Lees ook: 3-daagse IJsland route (4 nachten) in de winter

5 hoogtepunten van Noord-IJsland - Reislegende.nl
Walvissen spotten in Noord IJsland, door Remizov | Shutterstock

Dettifoss waterval

De Dettifoss waterval is een indrukwekkende waterval in het noorden van IJsland en zelfs de grootste van het hele land! De Dettifoss maakt onderdeel uit van de Diamond Circle. Deze autoroute is een goed alternatief voor de drukkere Golden Circle in het zuiden. De Dettifoss is 44 meter hoog en 100 meter breed en gooit met zijn enorme kracht 500 m³ water naar beneden. Hierdoor is de waterval in volume ook nog eens de grootste van heel Europa. Je kunt de Dettifoss zowel per fiets als hikend bewonderen. Er lopen diverse fiets- en wandelpaden langs maar ook onder de waterval door.

Lees ook: Snaefellsnes, 22 highlights die je niet mag missen

5 hoogtepunten van Noord-IJsland - Reislegende.nl
Dettifoss, door Shaiith | Shutterstock

Deze en nog veel meer onontdekte plekken in Noord-IJsland ontdekken? Vlieg met Voigt Travel rechtstreeks naar Akureyri voor een individuele autorondreis of een camperreis. Het noorden is niet de enige optie. Met Voigt Travel kun je ook naar andere prachtige plekken in IJsland.

*Foto’s via Shutterstock

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button