Dit vond ik de mooiste stranden in Thailand

In Thailand stikt het van de mooie stranden. Niet zo gek, met zo veel kilometers kust én ook nog eens heel veel eilanden. Ik weet nog goed dat ik bij ieder strand dacht “wauw, mooier wordt het niet!”. En dan toch weer kwam er nog meer moois op ons pad. Wat ik de mooiste stranden in Thailand vond?

Mooiste stranden in Thailand: Krabi

Krabi staat garant voor mooie stranden, heel veel mooie stranden! Om te beginnen zijn de stranden aan het vasteland al heel fijn. Maar daarnaast liggen er ontelbare eilanden voor de kust die een bezoekje waard zijn. Dan heb ik het niet meteen over de Phi-phi eilanden, waar je struikelt over de toeristen. Prachtige stranden maar door al die mensen vind ik het meteen een stuk minder leuk. Hoe mooi Maya bay en Monkey beach ook zijn! Geef mij dan maar de iets minder bekende, rustigere stranden.

Railay beach

Railay beach is dan wel niet 1 van die minder bekende, rustigere stranden maar ik vond het wel een hele fijne plek, waar het met de drukte in het laagseizoen enorm mee viel. Mocht het er toch druk zijn dan kun je met laag water via de rotspartij naar Tonsai beach klimmen (20 minuten). Tonsai beach is een stuk rustiger dan Railay beach en erg geliefd bij klimmers en backpackers. Iets meer laid back! Zorg wel dat je op tijd weer terug bent, anders moet je via het bos terug lopen (45 minuten). Heb je helemaal geen zin om te lopen dan kun je natuurlijk ook een longtail-boot pakken terug naar Railay beach. Railay beach ligt er prachtig bij, met de enorme rotspartij op de achtergrond. Misschien wel nóg mooier ligt Phra Nang Beach, aan de andere kant van Railay beach. Dus eigenlijk is dit niet 1 strand in het rijtje met mooiste stranden in Thailand maar zijn het er 3 :-)

Railay beach - Dit vond ik de mooiste stranden in Thailand - Reislegende.nl

Tup Island

Het allermooiste plekje in Krabi vond ik Tup Island. We stopten hier op weg naar de Phi-phi eilanden en wauw, wat een plaatje. Je kunt op Tup Island met laag water van het ene eilandje naar het andere lopen, over hagelwit zand. Op het moment dat wij op het eiland waren was er niemand anders en een tijdje voelden we ons een soort van alleen op de wereld. Wat ons betreft hoort Tup Island zeker thuis in het rijtje met mooiste stranden in Thailand!

Tup Island - Dit vond ik de mooiste stranden in Thailand - Reislegende.nl

Koh Hong

Koh Hong vond ik eveneens een schitterende plek. Ook hier waren wij helemaal alleen, wat ik best bijzonder vond want het was een prachtige dag (half mei). Je komt met de boot aan op een lang stuk strand en rechts achter de rotspartij om loop je naar een prachtige ronde baai, die meer ingesloten ligt. Een andere plek op Koh Hong die je niet mag overslaan is ingesloten lagune. Super mooi! Probeer zo vroeg mogelijk te vertrekken als je in het hoogseizoen de Hong eilanden bezoekt. Ik hoor van andere reizigers dat het midden op de dag erg druk kan zijn. Wellicht was het bij ons rustig omdat het dagen lang slecht weer was geweest en het niet zeker was hoe deze dag zou verlopen (orkaan staartje uit Myanmar).

Strand is niet het enige wat deze regio te bieden heeft. Benieuwd? Lees de blog leuke dingen om te doen in Krabi en start met het maken van plannen!

Ko Hong - Dit vond ik de mooiste stranden in Thailand - Reislegende.nl

Mooiste stranden in Thailand: Mu Koh Chang National Park

De archipel nabij de grens met Cambodja waarin Koh Chang ligt vormt het Mu Koh Chang National Park. Dit nationale park beslaat in totaal 650 vierkante kilometer en er liggen 52 eilanden. Het is een geliefde plek voor wateractiviteiten als snorkelen en duiken. Veel kleine eilandjes zijn dichtbegroeid en hebben rotsachtige kusten. Bij andere eilanden worden rotsen afgewisseld met zandstrandjes.

Wanneer je een boot met schipper huurt kun je diverse kleine eilanden bezoeken. Een schipper weet precies waar hij wel en waar hij niet mag komen. Ook weet hij de heel afgelegen plekjes te vinden, waar je helemaal alleen op een strandje bent. Zo hebben wij een behoorlijke tijd doorgebracht op het strand op onderstaande foto. En nu weet ik toch echt niet meer op welk onbewoonde eiland dit was… Maakt ook niet uit, want dit zie je op heel veel plekken in Mu Koh Chang National Park. Lekker op pad met een boot en schipper dus!

Koh Marine National Marine Park - Dit vond ik de mooiste stranden in Thailand - Reislegende.nl

Ko Kham (Ko Mak)

Ko Kham (foto hieronder) is een klein eilandje bij Ko Mak. Heerlijk rustig! Voor hoe lang nog weet ik niet, aangezien het eiland verkocht is en momenteel ontwikkeld wordt. Het eiland is dicht begroeid en heeft aan de oost- en zuidzijde een prachtig strand. Vooral de zuidkant is erg mooi, waar diverse rotsblokken in het water liggen naast een strook van spierwit zand die met laag water breder wordt. Een plek waar je prachtig kunt snorkelen en waar het lekker rustig is.

Ko Kham - Dit vond ik de mooiste stranden in Thailand - Reislegende.nl
Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button