Films over reizen voor een flinke dosis reisinspiratie

Nog geen idee waar jouw volgende reis naar toegaat? Laat je eens inspireren door een leuke film! Skyscanner gaf ons een lijst met films over reizen waar je een flinke dosis reisinspiratie uit kunt halen. Van sommige films krijg je zin spontaan je koffer te pakken en andere films laten je nog eens achter de oren krabben. Hoe dan ook: geniet van de landschappen en geniet van de cultuur. Droom lekker weg bij een van deze prachtige reisfilms!

Darjeeling Unlimited (India)

Wes Anderson schreef en regisseerde de kleurrijke film The Darjeeling Limited. De reisfilm speelt zich af in India en volgt drie broers die tijdens een treinreis hun banden aanhalen. Een heerlijke film waarin alle Indiase clichés aan de orde komen; dus super om je reis naar het Verre Oosten voor te bereiden.

Thuis op elk moment genieten van Darjeeling Unlimited? Dat kan met de dvd. Meer informatie.

Eat, Pray, Love (Italië, India en Indonesië)

Sinds Julia Roberts in Eat Pray Love al fietsend de rijstvelden van Bali verkende, is het aantal fietsexcursies op het Indonesische eiland sterk gestegen. Niet voor niets, want deze film speelt zich af in India, Italië en Indonesië, en is een directe inspiratie om het vliegtuig te pakken. Ga pizza eten in Napels, op stilteretraite in een boeddhistisch klooster of meld je aan bij een yogaschool in het Balinese Ubud. Als er één film is over reizen dan is het deze!

Thuis op elk moment genieten van Eat, Pray, Love? Dat kan met boek, dvd of blu-ray. Meer informatie.

Out of Africa (Kenia)

Out of Africa is een film die bijna iedereen wel kent. In de film vertrekt Karen Blixen (Meryl Streep) naar Kenia om daar bij haar man Bror (Klaus Maria Brandauer) te zijn die een koffieplantage runt. Bror is haar ontrouw en Karen krijgt gevoelens voor jager Denys (Robert Redford). Hun levens verschillen echter veel van elkaar. Hij leeft zo simpel mogelijk en Karen verkeert al haar hele leven in hogere klassen. Out of Africa won maar liefst 7 Oscars.

Thuis op elk moment genieten van Out of Africa? Dat kan met boek of dvd. Meer informatie.

Into the Wild (Alaska)

Een absolute klassieker onder de reisfilms. Het verhaal van Into the Wild laat weinig aan de verbeelding over en volgt het leven van de jonge Chris McCandless, die een zomer lang probeert te overleven in de wildernis van Alaska. Een film over alles achterlaten en de ultieme vrijheid.

Thuis op elk moment genieten van Into the Wild? Dat kan met boek, dvd of blu-ray. Meer informatie.

Lost in Translation (Tokio)

Tokyo is een overweldigende metropool en de stad wordt wat dat betreft aardig waarheidsgetrouw neergezet in Lost in Translation. Een must see voor iedereen die naar Japan reist, maar ook zonder concrete reisplannen kun je heerlijk wegdromen bij alle mooie beelden die voorbij komen. 

Thuis op elk moment genieten van Lost in Translation? Dat kan met een dvd. Meer informatie.

Midnight in Paris (Parijs)

Parijs is altijd een goed idee en als je ergens vakantiekriebels van krijgt, dan is het van de film Midnight in Paris. Deze romantische komedie van Woody Allen speelt zich af in de lichtstad en draait om een jong Amerikaans koppel dat binnenkort in het huwelijksbootje stapt. 

Thuis op elk moment genieten van Midnight in Paris? Dat kan met boek of dvd. Meer informatie.

Dances with wolves (USA)

Een kijkje in de wildernis van Amerika krijg je wanneer je naar Dances with wolves kijkt. Voor de film werden onder meer opnames gemaakt in Grand Teton National Park. John Darbard (Kevin Costner) raakt in de 3 uur durende film bevriend met de Sioux indianen. Het is een lange zit maar voor je het weet is de film afgelopen; door het verhaal, door de beelden en door meer te weten te komen over de geschiedenis van het wilde westen van Amerika.

Thuis op elk moment genieten van Dances with wolves? Dat kan met boek, dvd of blu-ray. Meer informatie.

Slumdog Millionaire (India)

Slumdog Millionaire speelt zich grotendeels af in de sloppenwijken van India en laat een heel nieuwe kant van het land zien. Deze film volgt de 18-jarige Jamal die meedoet aan het spelprogramma ‘Who wants to be a millionaire?’ en neemt je mee op een sprookjesachtige reis door het hectische India. 

Thuis op elk moment genieten van Slumdog Millionaire? Dat kan met boek, dvd of blu-ray. Meer informatie.

The Beach (Thailand)

De film The Beach met Leonardo Dicaprio is inmiddels een klassieker en heeft Thailand in 2000 absoluut op de kaart gezet als vakantiebestemming. In deze film volgen we de jonge backpacker Richard die het ultieme strandparadijs ontdekt. Verschillende scènes werden opgenomen op het strand van Maya Bay, dat sindsdien wordt overspoeld door toeristen en daarom zelfs enige tijd op slot is gegaan. Benieuwd hoe paradijselijk het vroeger was? Dan moet je deze film zeker zien.

Thuis op elk moment genieten van The Beach? Dat kan met een dvd. Meer informatie.

The Bucketlist (o.a Tanzania, Egypte, India en Nepal)

Welke plekken wil jij ooit nog bezoeken voordat je dood gaat? Dat is het centrale thema in de film The Bucketlist, waarin de hoofdpersonen elkaar leren kennen in het ziekenhuis. Ze zijn terminaal ziek, maar hebben nog een hele lijst vol wensen en plekken om te bezoeken.

Thuis op elk moment genieten van The Bucketlist? Dat kan met dvd of blu-ray. Meer informatie.

The secret life of Walter Mitty (IJsland, Groenland en Afghanistan)

We willen allemaal een groots en meeslepend bestaan, vol avontuur en mooie reizen. Zo ook Walter Mitty, die vanachter zijn bureau droomt van een ander leven. The secret life of Walter Mitty is een heerlijke feel good-film die je meeneemt naar de mooiste locaties ter wereld. Zo speelt het verhaal zich onder andere af in Groenland, IJsland en Afghanistan.

Thuis op elk moment genieten van The secret life of Walter Mitty? Dat kan met boek, dvd of blu-ray. Meer informatie.

Wild (Verenigde Staten)

Nadat haar moeder is overleden besluit Cheryl Strayed in Wild haar leven om te gooien, en te gaan hiken over de Pacific Crest Trail. Een prachtige film over een wandeling van ruim 1600 kilometer door de wildernis in het westen van de Verenigde Staten, met als enige bepakking een backpack vol kampeerspullen en te krappe wandelschoenen.

Thuis op elk moment genieten van Wild? Dat kan met dvd of blu-ray. Meer informatie.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button