Thule Arcos, bagagebox voor op de trekhaak

De skikoffer; we kennen hem allemaal! Menig wintersportliefhebber die in de winter naar de sneeuw rijdt heeft een skikoffer op het dak bevestigd. Niet alleen in de wintermaanden is de dakkoffer geliefd om mee te nemen op reis. Wanneer je met je gezin op autovakantie gaat is het ook erg handig om bagage in een dakkoffer te stoppen. Hebben je kinderen op de achterbank lekker de ruimte! Doen wij met autovakanties in de zomer al jaren, met onze opvouwbare dakkoffer. Maar wist je dat er steeds meer vraag is naar een bagagebox voor op de trekhaak? Vooral voor mensen met een kleine auto kan een bagagebox op de trekhaak uitkomst bieden. Ook voor mensen met een auto waarop geen dakdragers bevestigd kunnen worden biedt een bagagekoffer op de trekhaak veel voordelen. Met een trekhaak bagagebox kun je niet alleen makkelijker bij je spullen, het kost de auto ook nog eens minder energie tijdens het rijden dan met een koffer op het dak.

Voordelen van een bagagebox op de trekhaak

Oke, je verbruikt dus minder energie tijdens de reis én je kunt makkelijker bij je spullen. Zijn er nog meer voordelen van een bagagebox op de trekhaak? Daar komen ze: Je hebt geen aparte dragers nodig waarop je vervolgens de bagagekoffer weer moet bevestigen. Wil je fietsen meenemen, dan heb je daar nu plek voor op het dak. Geen fietsen mee maar een daktent of een kajak? Daarvoor heb je met een bagagebox achter op de auto ook een heel dak voor vrij. Daarnaast voel je tijdens het rijden met een bagagebox op de trekhaak veel minder windweerstand dan bij een koffer op het dak, zeker bij hogere auto’s. Ook is de kofferbak van de auto altijd toegankelijk, iets wat bij grote dakkoffers nog wel eens niet kan. Bovendien is je rug je dankbaar, als je niet continue boven hoeft te tillen boven schouderhoogte. Dat zijn nogal wat voordelen!

Energiezuinige trekhaak bagageboxen van Thule

Thule brengt al een aantal jaren verschillende trekhaak bagagekoffers op de markt. En uiteraard worden deze bagageoplossingen voor achter op de auto veelvuldig getest. Uit de tests blijkt dat een bagagebox achter op de auto niet zorgt voor extra brandstof- en energieverbruik. Sterker nog, bij een test met de Volkswagen ID4 bijvoorbeeld, was het gemiddelde energieverbruik met de Thule Onto op de trekhaak zelfs 4% lager dan bij dezelfde auto zonder bagagebox (getest over een afstand van 5400 km in wisselvallig weer). Doordat Thule de laadoplossingen voor achter op de auto steeds aerodynamisch ontwerpt hoef je geen concessies te doen als het gaat over brandstofverbruik of de actieradius van je elektrische auto.

Verschillende Thule bagageoplossingen voor achter op de auto

Thule brengt al een aantal jaren verschillende trekhaak bagagekoffers op de markt. Hard-shell bagageboxen, opvouwbare trekhaak koffers maar ook opvouwbare bags die je kwijt kunt op een trekhaak drager. Hieronder zetten we een aantal Thule trekhaak bagageboxen, trekhaak bagagedragers en trekhaak bagagetassen op een rijtje.

Thule Arcos trekhaak bagagebox - Reislegende.nl
Thule Arcos

Thule Arcos

Het nieuwe paradepaardje van Thule is de Thule Arcos, een aerodynamisch ontworpen bagagebox voor achterop de auto. Nagenoeg iedere kofferbak kan bij het gebruik van deze bagagebox gewoon open. Doordat de Thule Arcos box mooi gestroomlijnd is zit hij niet in de weg als het gaat om goed zicht in je achteruitkijkspiegels. Deze fancy bagagebox heeft een SlideLock systeem met gescheiden sluit- en openingsfuncties. Hierdoor wordt het deksel automatisch afgesloten. Er is een extra check die aangeeft of de dakkoffer veilig is afgesloten. De Thule Arcos bagagebox voor op de trekhaak komt in twee varianten:

  • De Thule Arcos M heeft een inhoud van 300 liter en een laadvermogen van 50 kilo. Leeg weegt de Thule Arcos M 17 kilo en de afmetingen zijn als volgt: 141 x 78 x 52 cm.
  • De Thule Arcos L heeft een inhoud van 400 liter en een laadvermogen van 50 kilo. Leeg weegt de Thule Arcos L 20 kilo en de afmetingen zijn als volgt: 171 x 78 x 54 cm.

Hou er rekening mee dat je voor het monteren van de Thule Arcos het Thule Arcos platform nodig hebt.

Thule Onto trekhaak bagagebox - Reislegende.nl
Thule Onto

Thule Onto

De Thule Onto is interessant door meerdere eigenschappen. Ten eerste is deze bagagebox opvouwbaar. En daar houden wij van! Net als vele andere mensen die thuis over weinig opbergruimte beschikken. Daarnaast is de Thule Onto kantelbaar, ideaal wanneer je toegang wilt tot de kofferbak van de auto. De Thule Onto heeft een inhoud van 300 liter en een laadvermogen van 50 kilo. Leeg weegt de Thule Onto 24 kilo en de afmetingen zijn als volgt: 139 x 68 x 73 cm.

Thule BackSpace XT opvouwbare trekhaak bagagekoffer - Reislegende.nl
Thule BackSpace XT

Thule BackSpace XT

Net als de Thule Onto is de Thule BackSpace XT opvouwbaar, alleen weegt hij leeg een stuk minder. De Thule BackSpace XT heeft een inhoud van 300 liter en een laadvermogen van 50 kilo. Leeg weegt de Thule BackSpace XT maar 8,6 kilo! Hou er rekening mee dat je de Thule BackSpace XT alleen op de trekhaak kunt monteren in combinatie met de Thule VeloSpace XT. Daarnaast kun je deze set uitbreiden met de Thule BackSpace XT Bike Arm en de Thule VeloSpace XT Bike Adapter. Zo kun je naast de Thule BackSpace XT bagagebox ook een fiets meenemen achterop de auto!

Thule EasyBag trekhaak bagagedrager - Reislegende.nl
Thule EasyBase

Thule EasyBase

De Thule EasyBase is een drager voor op de trekhaak die ingeklapt kan worden. Hierdoor is de drager gemakkelijk op te bergen. Op de EasyBase van Thule kun je de Thule BackUp of de Thule EasyBag bevestigen (lees meer hierover verderop in het artikel). De Thule EasyBase heeft een laadvermogen van 45 kilo. Kaal weegt de Thule EasyBase 14,4 kilo en de afmetingen zijn als volgt: 120 x 60 x 78 cm.

Thule BackUp trekhaak bagagebox - Reislegende.nl
Thule BackUp

Thule BackUp

De Thule BackUp is een van de grootste Thule bagageboxen voor achterop de auto. De Thule BackUp heeft een inhoud van 420 liter en een laadvermogen van 31 kilo. Leeg weegt de Thule BackUp 14 kilo en de afmetingen zijn als volgt: 147 x 57 x 70 cm. De Thule BackUp kan worden gebruikt in combinatie met de hierboven genoemde Thule EasyBase.

Thule EasyBag opvouwbare trekhaak bagagetas - Reislegende.nl
Thule EasyBag

Thule EasyBag

Last but not least: de Thule EasyBag. Net als de andere opvouwbare laadoplossingen van Thule een fijne bagagetas voor mensen die thuis niet veel opbergruimte hebben. Deze bagagetas voor op de trekhaak kan namelijk, net als een aantal andere Thule bagageoplossingen, worden opgevouwen. De Thule EasyBag beschikt over geïntegreerde banden, waarmee hij vastgemaakt kan worden aan de Thule EasyBase. Wordt de bagagetas buiten vakanties om of bijvoorbeeld op de vakantiebestemming niet gebruikt? Vouw de EasyBag dan op en stop hem in de bijgeleverde opbergtas. De Thule EasyBag is gemaakt van waterbestendig materiaal en heeft geplakte naden. Ook is de ritssluiting voorzien van een geïntegreerd slot. De Thule EasyBag heeft een inhoud van 315 liter. Leeg weegt deze bagagetas maar 4 kilo (!) en de afmetingen zijn als volgt: 110 x 55 x 53 cm.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button