In de lente fietsen en wandelen op de meest fascinerende plekken

Niks overtreft fietsen of wandelen op de meest betoverende plekken. De afleiding van de realiteit en de rust die gecreëerd wordt is simpelweg een heerlijk gevoel. Bovendien is het essentieel voor je gezondheid om voldoende te bewegen, dus waarom zou je dat niet combineren met je vakantie?

De lente is misschien wel het fijnste seizoen om buiten te beleven. In het voorjaar zie je bloemen opkomen, komen dieren uit hun winterslaap komen en ook de temperaturen worden aangenaam. Bovendien is het langer licht. Alle juiste ingrediënten voor een fietsvakantie of wandelvakantie! Hieronder delen we een aantal van de mooiste bestemmingen die fijn zijn om in de lente te bezoeken.

De mooiste bestemmingen voor een fietsvakantie in de lente 

1. Ontdek drie landen rond de Bodensee

Een prachtig gebied voor een fietsvakantie in de lente is rond de Bodensee. Dit gebied ligt op de grens van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en bevat grotendeels geasfalteerde fietspaden, wat het ideaal maakt om hier op fietsvakantie te gaan. In de lente komt de natuur hier volledig tot leven. Op de fiets kun je genieten van de rust die het glinsterende water uitstraalt en van de besneeuwde bergtoppen in de verte. De temperaturen zijn mild waardoor het ideaal is om langere afstanden af te leggen. Bovendien vind je veel terrasjes langs de route om even uit te rusten en te genieten van een hapje en een drankje. 

2. Fietsen langs de kustlijn van Mallorca

Een andere interessante bestemming om op fietsvakantie te gaan is het Spaanse eiland Mallorca. Mallorca trekt jaarlijks duizenden fietsfanaten van over de hele wereld, van beginneling tot professional. De keuze hiervoor is vrij logisch als je het aan kenners vraagt. De diverse fietsroutes langs de kustwegen en prachtige landschappen zijn adembenemend mooi. Voor fietstochten is een goede infrastructuur van essentieel belang en dat is iets wat dit eiland zeker te bieden heeft. De temperatuur in de lente is rond de 16 graden, ideaal voor fietsen. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat Mallorca een zeer populaire en bovendien geliefde bestemming is voor fietsers. 

3. Fiets langs kunst en door de natuur in Toscane

De derde bestemming in dit lijstje is Toscane in Italië. In de lente komt deze regio echt tot leven. De velden staan vol met wilde bloemen en de wijngaarden beginnen te groenen. De indrukwekkende kunststeden met hun rijke geschiedenis vragen er om bezocht te worden. Toscane is in het voorjaar bekend met fietsers, waardoor er veel gastvriendelijke accommodaties zijn die passen bij de wensen van een fietser op fietsvakantie. Een aanrader voor de fietsliefhebber!

Perfecte bestemmingen voor een wandelvakantie in de lente

1. De Coast to Coast Trail

Ook voor wandelliefhebbers zijn er een aantal onmisbare bestemmingen en wandelroutes die in de lente op z’n mooist zijn. Een van die plekken is Noord-Engeland, die bekend staat om de Coast to Coast Trail. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een kust tot kust wandeling. De wandelroute is 192 mijl lang (310 km), begint bij St Bees in Cumbria en eindigt bij Robin Hood’s Bay in Yorkshire. De route kruist drie nationale parken, waarbij het landschap varieert van bergen en meren tot lieflijke dalen en uitgestrekte heidevelden. Geadviseerd wordt om genoeg eten en drinken mee te nemen voor de tocht. Als je daadwerkelijk van plan bent om te gaan, kan het Pick a stone, dip your toe ritueel niet vergeten worden. Bij de start dip je een teen in de Ierse Zee, pakt een steen en stopt deze vervolgens in je rugtas. Aan het einde van de wandeling dip je weer een teen in het water, maar nu in de Noordzee. Vervolgens leg je de steen hier weer neer.  

2. Mythische berg Mount Olympus

Voor liefhebbers van de Griekse mythologie is de Mount Olympus een geweldige plek om op wandelvakantie te gaan. Mount Olympus is een van de beroemdste plekken in Europa. En dat heeft een reden! Volgens de Griekse mythologie was Mount Olympus de zetel van Zeus, de oppergod van de Griekse goden en godinnen. Het beklimmen van de Olympus (2.917m) wordt beschreven als zeer avontuurlijk. Er zijn verschillende routes, die het toegankelijk maken voor iedere wandelliefhebber. Het grote voordeel van deze plek in de lente bezoeken is de rust, het gros van de wandelaars komt namelijk in de zomer.

3. De bospaden van het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud in Zuid-Duitsland is een van de populairste wandelbestemmingen in Europa. In het bijzonder in de lente, wanneer het woud volledig tot leven komt. Het gebied bestaat uit bospaden, bergachtig landschap en helderblauwe meren. Ingrediënten voor dé perfecte wandelvakantie in de gezonde buitenlucht! Ook kun je je als wandelaar verdiepen in de lokale cultuur door traditionele dorpjes te bezoeken. De wandelpaden zijn goed onderhouden, waardoor je zorgeloos diverse routes kunt afleggen. Na een dag gewandeld te hebben en flink wat kilometers te hebben gemaakt is het een aanrader om spa’s en thermale baden te bezoeken in de regio. Het Zwarte Woud in de lente is een prachtige mix van schoonheid, culturele diepgang en ontspannende wellness.

Bereid je voor op jouw wandel- of fietsvakantie 

Niks overtreft het te voet of op de fiets ontdekken van Europa’s mooiste bestemmingen in de lente. Voor meer informatie over fiets- en wandelvakanties kan Eigenwijzereizen je op een persoonlijke manier verder helpen. Eigenwijzereizen biedt meer dan 200 individuele vakanties aan over de hele wereld. Bijna al deze reizen zijn ontworpen door medewerkers die met eigen ervaring jouw wensen en behoeften kunnen vertalen in een droomreis. Boek een wandel- of fietsvakantie in de lente en zorg dat je kan meepraten over een avontuurlijke en bovendien fascinerende vakanties!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button