Cadeautips voor reislustige mensen

Iets verzinnen om cadeau te geven aan vrienden, familie of bekenden is vaak lastiger dan je vooraf denkt. We leven nu eenmaal in een tijd van overvloed aan spullen. En als we iets niet hebben, dan kopen we het toch gewoon? Handig is het wanneer de persoon aan wie je een cadeau wilt geven een hobby heeft of ergens heel veel van houdt. Van reizen bijvoorbeeld!

De leukste cadeau’s voor mensen die van reizen houden

Op het gebied van reizen zijn er super leuke cadeaus te verzinnen. Geef een reislustig persoon iets handigs voor op reis of iets voor thuis, om reisherinneringen op te halen. Het is natuurlijk hartstikke leuk om online een zoektocht naar originele cadeaus te starten. Hieronder alvast een aantal ideeën voor de leukste cadeau’s voor reislustige mensen.

Wereldkaart aan de muur

Ken je ze, die prachtige wereldkaarten voor aan de muur? Gemaakt van hout of polyplaat en verkrijgbaar in verschillende soorten én formaten? Je kunt kiezen voor een blanco wereldkaart of bijvoorbeeld voor een wereldkaart met de namen van de landen er op, of van de steden. Eventueel kun je er kleine prikkertjes bij geven, die men op de plekken kan prikken die bezocht zijn. Zo blijven eerder gemaakte reizen altijd vers in het geheugen.

Leuke thermosfles voor op reis

Altijd handig om bij je te hebben (en niet eens alleen voor op reis) is een leuke thermosfles of drinkfles. Er zijn ontzettend veel soorten flessen verkrijgbaar, in de meest leuke kleuren en vormen. Iemand die gek is op fotograferen? Geef een thermosfles in de vorm van een cameralens. Houdt de persoon aan wie je het cadeau geeft van tropische bestemmingen? Koop dan een drinkfles met palmbomen, ananassen of kokosnoten. Met drinkflessen en thermosflessen kun je werkelijk alle kanten op.

Fleurige hoes voor laptop of tablet

Een product waar je ook alle kanten mee op kunt: een hoes voor tablet of laptop. Want zeg nou zelf, tegenwoordig heeft bijna iedere reiziger een dergelijk device mee. Ook deze hoezen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, met of zonder printjes. Kun je geen leuk printje vinden? Laat dan een foto printen op een hoes voor tablet of laptop. Zo is de hoes niet alleen functioneel maar ook een mooi aandenken aan een eerder gemaakte reis.

Tegoedbon voor overnachting

Iets waarmee een reiziger altijd blij zal zijn: een tegoedbon voor een overnachting. Tegoedbonnen voor overnachtingen zijn verkrijgbaar voor specifieke ketens, maar er zijn ook tegoedbonnen voor overnachtingen in het algemeen. Liever een tegoedbon voor een vliegticket? Ook dat behoort tot de mogelijkheden!

Wereldbol

Hierboven in het artikel hadden we het al over een wereldkaart voor aan de muur, maar wat ook gaaf is: een wereldbol. Bij een wereldbol denk je misschien al snel aan een verkleurde, stoffige wereldbol. Dat hoeft tegenwoordig niet meer! Er zijn zo veel verschillende soorten wereldbollen te koop. Met licht bijvoorbeeld. Je kunt authentiek ogende wereldbollen kopen, maar ook hele moderne. Koop ze van een bepaald materiaal en er kunnen ook pinnetjes ingestoken worden. Zo kun je als reiziger mooi bijhouden waar je allemaal al geweest bent.

Pak een cadeau in met reizen-gerelateerd inpakpapier

Heb je dan hét perfecte cadeau voor een reislustig persoon gevonden? Pak het in met reizen-gerelateerd papier. Ga op zoek naar inpakpapier met palmbomen, tropische vruchten of witte stranden. Maak wat frutseltjes van oud briefgeld voor bovenop het cadeau. Zonde om briefgeld in reepjes te knippen? Zoek dan online een foto van briefpapier, print het uit en knip de foto in reepjes. Daarna even de schaar er langs en je hebt leuke krullen. Op deze manier maak je het cadeau helemaal af!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button