Sport en vakantie, dat kan samen; drie tips

Er zijn mensen die twee weken afreizen naar een all inclusive resort en daar vervolgens neerstrijken en helemaal tot rust komen. Ze komen het terrein niet af en gaan helemaal opgeladen naar huis. Maar er zijn ook mensen die juist aan de totaal andere kant van het spectrum zitten. Deze mensen willen juist iets actiefs doen op vakantie, en laden dáár juist van op. Iets wat minder gangbaar is, maar waar tegenwoordig zeker wel vraag naar is. De zogenoemde ‘sport en fit vakantie’ neemt in populariteit toe de afgelopen jaren. Daarom drie tips op een rij voor vakanties waar je in zeer goede conditie van terugkomt, maar gelukkig wel echt een vakantiegevoel aan over houdt.

Deins met de golven mee

Wat geeft nu meer een vakantiegevoel dan surfen? Lekker meegaan op de deining van de zee en proberen nét die ene perfecte golf te pakken. Dit is dan ook de perfecte vakantie om helemaal tot rust maar ook topfit te worden. Surfen is namelijk enorm intensief én lastig. Daarom is het wel aan te raden bijvoorbeeld naar dit surf camp Portugal te gaan. Hier leer je de fijne kneepjes van het surfvak met gelijkgezinden, dit kan trouwens ook gewoon met kinderen! Je hebt verschillende soorten surfkampen namelijk, een familie camp is leuk met de kids maar uiteraard is ook de klassieke versie een mogelijkheid.

Ander soort golf

Nog een vakantie die ontzettend leuk en sportief is, is een golf vakantie naar het buitenland. Zowel voor de beginnende als de ervaren golfer een aanrader. Ook hier is Portugal een bestemming die aanbeveling verdient. De meest mooie banen in een heerlijk klimaat, een combinatie waar menig golfhart sneller van gaat slaan.

De paden op, de lanen in

Ben jij in Nederland al een wandelfanaat? Dan is het aan te raden om dit ook in het buitenland te gaan doen. Zeker in landen waar er een bergachtig landschap is, is dit waanzinnig om te doen. De meest mooie vergezichten en prachtige landschappen trekken aan je voorbij. En al die steile hellingen gaan je niet in de koude kleren zitten. Dit zul je de eerste dagen ook zeker in je kuiten merken.

Kortom, ben jij van het soort dat nooit stil kan zitten op vakantie? Geen enkel probleem. Investeer in een fitte vakantie en dan kom je ook helemaal opgeladen thuis. Soms kan fysiek intensief bezig zijn er voor zorgen dat je mentaal juist uitgeruster bent. Niemand in je omgeving die zich aan jouw energielevel kan meten? Daarvoor zijn er vandaag de dag ontzettend veel leuke groepsreizen.

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button