Snowboots kopen voor de winter of wintersport? Lees dit eerst

Ga jij binnenkort op wintersportvakantie? Of wil je gewoon goed voorbereid zijn op een koude winter? Dan zijn snowboots een absolute aanrader.

5 zaken waar je op moet letten bij het kopen van snowboots

Snowboots zijn er in heel verschillende soorten en merken. De keuze om de juiste snowboots te kopen is dus niet eenvoudig gemaakt. We helpen jou daar graag bij door in dit artikel vijf zaken te benoemen waar je op moet letten bij het kopen van snowboots. Zo ben jij straks optimaal voorbereid voor je wintersportvakantie en een koude winter!

Voering

De voornaamste reden om snowboots te kopen, is om koude voeten te voorkomen. Om je voeten warm te houden is een goede voering essentieel. Snowboots kopen doe je daarom nooit zonder goed naar de voering te kijken!

Snowboots zijn verkrijgbaar met verschillende soorten voering. Zo kan je kiezen voor een natuurlijk voering van bijvoorbeeld schapenvacht, of voor boots met een kunststof voering die over het algemeen wat goedkoper zijn, maar waarvan je sneller zweetvoeten krijgt. Ook de dikte van de voering is bepalend voor hoe warm de boots zijn.

Welke soort voering jij prettig vindt is daarnaast een kwestie van smaak en voorkeur. Test daarom verschillende snowboots, zodat je zeker weet dat je de juiste kiest.

Materiaal

Een tweede belangrijke afweging die je moet maken wanneer je snowboots gaat kopen, is welk materiaal je wilt. Grofweg kun je stellen dat snowboots worden gemaakt uit synthetische materialen en natuurlijke (veelal leer) materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen.

Leer ademt beter en de snowboots ogen vaak wat eleganter. Ga je dus voor boots met meer stijl, dan zijn leren snowboots de juiste keuze. Houdt er wel rekening mee dat ze over het algemeen ook wat duurder zijn.

Synthetische laarzen daarentegen zijn over het algemeen goedkoper, maar ademen minder goed. Nog een voordeel van synthetische laarzen is dat je minder onderhoud hoeft te plegen.

Profiel en zool

Een derde belangrijk punt bij het kiezen van snowboots is het profiel van de zool. Voor een goede grip in de sneeuw is een zool met een diep gegroefd profiel erg belangrijk. Voor een extra goede grip zijn er zelfs snowboots op de markt waar je extra clips of ijzeren profielen aan kunt koppelen, zodat je zeker bent van de beste grip.

De dikte van de zool zegt ook iets over de duurzaamheid van de boot. Bij intensief gebruik zal de zool uiteraard sneller slijten. Een dikkere zool zorgt daardoor dat je langer met de snowboots mee kunt. Al met al genoeg reden om goed te kijken naar het profiel en de dikte van de zolen van de snowboots.

Lees ook: Sorel Caribou snowboots, hoe koud ook, altijd warme voeten

Juiste maat

Het is bij snowboots erg belangrijk de juiste maat te kiezen. Ga daarom niet uit van je standaard maat, maar pas de snowboot goed om zeker te zijn van de juiste maat.

Wanneer je je boots te groot koopt is het risico dat je gaat schuiven tijdens het lopen. Bovendien plakt de sneeuw aan je schoenen vast, waardoor ze zwaarder worden en dat kan ertoe leiden dat je makkelijk uit de snowboots sloft.

Aan de andere kant kunnen te kleine snowboots koude voeten opleveren. Wanneer je voeten namelijk afgekneld worden door de boots zal de voering niet meer helpen, doordat je voeten niet meer goed doorbloed worden.

De juiste maat van een snowboot is de maat die ervoor zorgt dat je comfortabel kunt lopen, zonder dat je uit de boots sloft. Weet je niet zeker welke maat dit is? Laat je dan informeren door de specialist waar je ze koopt.

Sluiting

Een laatste belangrijke punt om op te letten bij het kopen van snowboots is de sluiting. Wil je een boot waar je makkelijk in kunt stappen? Kies dan boots met een snelsluiting aan de voorzijde. Deze snelsluiting wordt ook wel speed-lacing genoemd en kun je makkelijk strakker en losser maken door de veter te vieren of juist aan te trekken. Het vastzetten van de veter doe je met behulp van een spanner waar je de veter in kunt haken.

Wil je echter een snowboot die er onder alle omstandigheden droge en warme voeten bieden? Dan is het verstandig boots te kiezen met een afsluiting aan de bovenkant, die je onderbeen omsluiten. Hierdoor kan er geen water of sneeuw in je boots komen.

Tot slot

Warme voeten in de winter begint met goede snowboots, maar het is belangrijk om ook de rest van je outfit op het koude weer af te stemmen. Koude voeten zijn uiteindelijk onvermijdelijk als de rest van je lichaam koud wordt.

Voor echt goede sneeuw- en winterkleding kun je je het beste laten adviseren door een goede wintersport winkel of specialist. Zij weten precies wat de kenmerken van bepaalde materialen en producten zijn en voorkom je een vakantie waar je van de koude kermis thuis komt.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button