Parkeren op Schiphol, mogelijkheden en tips

Welke parkeermogelijkheden heeft Schiphol te bieden? Wat is de voordeligste of juist de duurste optie? Als je met eigen vervoer naar de luchthaven reist, dan zijn de verschillende parkeermogelijkheden zeker iets om over na te denken. Ga je voor de goedkoopste mogelijkheid of betaal je liever wat meer voor wat extra comfort? Wij hebben de opties alvast voor je op een rij gezet. Zo reis je ontspannen van en naar Schiphol met jouw eigen auto. Wil je alvast zelf parkeermogelijkheden vergelijken? Ga dan meteen naar de website van Parkos.

Auto parkeren op Schiphol? Dit zijn de verschillende mogelijkheden

Schiphol is een grote luchthaven. Veel mensen reizen van en naar het vliegveld met de trein of taxi, maar je kunt natuurlijk ook je eigen auto meenemen. In dat geval is het belangrijk om te kiezen voor de optie die het beste bij je past. Misschien wil je niet teveel geld uitgeven aan parkeergeld, of geef je de voorkeur aan luxe en comfort. Ook voor parkeren én overnachten samen zijn er verschillende mogelijkheden. Lees snel verder om te zien welke tips voor parkeren op Schiphol wij je kunnen geven.

Shuttle parkeren op Schiphol

Shuttle parkeren kan op en rondom Schiphol bij verschillende aanbieders. Je rijdt zelf met de auto naar de betreffende parkeerplaats. Vervolgens kun je gebruik maken van een gratis shuttlebus die je naar de vertrekhal van het vliegveld brengt. Als je de aanbieders van shuttle parkeren op Schiphol online vergelijkt, zie je precies hoe vaak er een bus vertrekt en hoe lang de rit naar de vertrekhal duurt. Zo kun je inschatten hoeveel extra tijd je nodig hebt voor het parkeren van je auto, het uitladen van de bagage en de busreis. Wil je na jouw vliegreis weer naar huis? Dan neem je snel en makkelijk telefonisch contact op met de aanbieder van jouw keuze. Je wordt dan samen met je bagage per shuttlebus weer naar je auto gebracht. Shuttle parkeren op Schiphol is tevens de goedkoopste optie.

Parkeren P3 Schiphol

Een andere mogelijkheid is de auto parkeren op P3. Een plekje op deze parkeerplaats reserveer je gemakkelijk op de website van Schiphol. Je kunt kiezen voor parkeren in de garage of voor de de parkeerplaats in open lucht. Iedere 10 minuten rijdt er een bus van P3 naar de vertrekhal. Kom je weer terug op Schiphol na je reis, dan pak je de pendelbus weer terug naar P3. Wil je wat meer flexibiliteit? Dan kun je tegen een kleine meerprijs kiezen voor het tussentijds wijzigen van je aankomst- en vertrektijd. Hetzelfde geldt voor eventueel annuleren.

Valet parking

Valet parking op Schiphol betekent dat je jouw auto afgeeft aan een parkeeraanbieder. Deze medewerker parkeert jouw auto vervolgens op een veilige en bewaakte parkeerplaats. Je rijdt zelf tot voor de vertrekhal van de luchthaven. Vooraf spreek je een specifiek tijdstip af. Voordat de aanbieder jouw auto meeneemt, vindt er een inspectie plaats. Samen checken jullie de auto op schade en/of bijzonderheden. Zo komen beide partijen achteraf niet voor verrassingen te staan. Zodra je weer bent geland in Amsterdam staat jouw auto na telefonisch contact klaar voor de vertrekhal. Je kunt dus direct jouw bagage inladen en vertrekken.

Park & Walk parkeren op Schiphol

Park & Walk parkeren op Schiphol is duurder dan shuttle en valet parking. Daarentegen ben je wel verzekerd van gemak én heb je de luchthaven op loopafstand. Je parkeert jouw auto dichtbij de vertrekhal van het vliegveld. De route kun je dus eenvoudig lopend afleggen. Je hebt altijd toegang tot jouw auto en bent niet afhankelijk van chauffeurs of shuttle bussen.

Lees ook: Veelgestelde vragen over de ESTA voor Amerika

Park Sleep Fly

Wil je niet bezuinigen op de parkeermogelijkheid op Schiphol en wil je graag overnachten? Dan kun je ook kiezen voor Park Sleep Fly. Je overnacht in een hotel dichtbij het vliegveld, waar je eveneens je auto parkeert. Handig als je een vroege of juist een late vlucht hebt. Een shuttle bus brengt je op het door jouw gewenste tijdstip naar de vertrekhal op Schiphol. De auto blijft achter op de beveiligde parkeerplaats van het hotel waar je hebt overnacht. Na je reis staat de shuttle bus je klaar bij de vertrekhal en deze brengt je weer naar je auto. Je kunt direct vertrekken of kiezen voor nog een hotelovernachting.

Parkeermogelijkheden Schiphol online vergelijken

Wil je de bovenstaande mogelijkheden en aanbieders vergelijken? Dan kun je dat het beste online doen via Parkos.nl. Hier vind je alle mogelijkheden, aanbieders en prijzen overzichtelijk op een rij. Natuurlijk kun je ook direct online reserveren voor de optie van jouw keuze. Op deze manier ben je verzekerd van de beste prijs en kun je ontspannen op zakenreis of vakantie.

*Uitgelichte foto: Jonathan Borba | Unsplash

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button