Saint-Brevin-Les-Pins, oase van rust aan de Atlantische kust

Op zoek naar een mooie, niet al te drukke plek in Loire-Atlantique? Dan is Saint-Brevin-Les-Pins the place to be. Je vindt in Saint-Brevin-Les-Pins mooie, uitgestrekte stranden met gezellige strandtenten, leuke hotels en vooral: een fijne sfeer. Echte zomer vibes! In dit artikel vind je tips en lees je meer over bezienswaardigheden in Saint-Brevin-Les-Pins.

Waar ligt Saint-Brevin-Les-Pins?

Saint-Brevin-Les-Pins ligt ten zuiden van de rivier Loire in de Franse regio Pays de la Loire (departement Loire-Atlantique). Met een oppervlakte van 19,29 km² is Saint-Brevin-Les-Pins niet al te groot; een perfecte bestemming om in korte tijd te ontdekken en te combineren met andere mooie plaatsen in de buurt.

Hoe kom je in Saint-Brevin-Les-Pins?

Ben je met de auto in dit deel van Frankrijk en kom je vanuit Saint-Nazaire naar Saint-Brevin-Les-Pins, dan steek je via de indrukwekkende Pont de Saint-Nazaire de rivier Loire over. Het is niet naast de deur, deze fijne plek in Loire-Atlantique. Maar liefst 900 kilometer moet je afleggen als je vanuit Nederland naar Saint-Brevin-Les-Pins komt; een rit die ongeveer 10 uur in beslag neemt. Misschien wel veel relaxter is het om met de trein naar Nantes af te reizen en daar een auto te huren. Eén keer overstappen in Parijs en verder de tijd uitzitten terwijl je een boek leest, kletst met je reisgenoot en geniet van het landschap waar je doorheen raast. Echt een aanrader, kan ik je uit eigen ervaring vertellen!

Saint Brevin Les Pins Frankrijk - Reislegende.nl

Saint-Brevin-Les-Pins bezienswaardigheden en tips

Doordat Saint-Brevin-Les-Pins niet groot is, kun je deze plaats heel goed ontdekken op de fiets. Er zijn mooi aangelegde fietspaden, veelal dicht langs de kust. Maar het centrum van Saint-Brevin-Les-Pins, waar je een aantal leuke winkels vindt, kun je ook goed met de fiets bereiken. Daarnaast heeft Saint-Brevin-Les-Pins mooie lanen en straten waar prachtige huizen staan. Je zou een soort van zigzaggend door deze gemeente heen kunnen fietsen, dan pak je alles mee. Wat je zoal kunt verwacht in Saint-Brevin-Les-Pins? Hieronder een aantal hoogtepunten en tips op een rijtje.

Saint Brevin Les Pins op de fiets ontdekken Frankrijk - Reislegende.nl

Stranden van Saint-Brevin-Les-Pins

Saint-Brevin-Les-Pins heeft prachtige, kilometers lange stranden. Op de stranden Plage de l’Ermitage, Plage de l’Océan, Plage des Rochelets en Plage des Pins is in het zomerseizoen toezicht en je vindt er douches en toiletten. De stranden zijn breed, genoeg ruimte dus om in alle rust te genieten van zon en zee.

Stranden Saint Brevin Les Pins Frankrijk - Reislegende.nl

Wandelen op en in de buurt van het strand

Geen geduld om liggend op het zand te relaxen? Dan kun je ook kilometers lang wandelen langs de zee, over het wandelpad langs de duinrand of over het zandpad tussen de weg en het strand. Als het erg warm is en je behoefte hebt aan schaduw overweeg dan om de 3,5 kilometer lange Circuit du Pointeau te lopen. Deze route neemt je mee langs de kust, door een bosrijke omgeving en door een stukje Saint-Brevin-Les-Pins centrum.

Stranden in Saint Brevin Les Pins Frankrijk - Reislegende.nl

Gezellige strandtenten in Saint-Brevin-Les-Pins

Koffie met iets lekkers, uitgebreid lunchen of aan het einde van de middag borrelen met je voeten in het zand; het kan allemaal in een van de leuke strandtenten in Saint-Brevin-Les-Pins. Ook met minder goed weer is het hier goed toeven. Binnen is het namelijk super leuk ingericht en kun je nog steeds met je voetjes in het zand, mocht je dat willen!

Vissershuisjes (pêcheries)

Ook in Saint-Brevin-Les-Pins kom je veel pêcheries tegen, net als op andere plekken hier langs de kust. De vissershuisjes op palen zijn heel specifiek voor deze regio en je vindt ze veel tussen Saint-Nazaire en Gironde. Erg fotogeniek zijn de vissershutten, zeker aan het begin en aan het einde van de dag!

Saint Brevin Les Pins vissershuisjes Frankrijk - Reislegende.nl

Serpent d’Océan

In het noordelijke deel van Saint-Brevin-Les-Pins is in zee een bijzonder kunstwerk te bewonderen: Serpent d’Océan. De 130 meter lange slang is ontworpen door de Chinese kunstenaar Huang Yong Ping en werd in 2012 geplaatst als onderdeel van de Estuaire Art Exhibition. Met laagtij kun je onder het kunstwerk door lopen en met hoogtij verdwijnt een deel van het kunstwerk onder het water. Ben je in Saint-Brevin-Les-Pins dan is het een aanrader om de Serpent d’Océan meerdere keren te gaan bekijken.

Saint Brevin Les Pins snake art Frankrijk - Reislegende.nl

La Casemate 105C

Ben je geïnteresseerd in overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog dan is La Casemate 105C een aanrader om te bezoeken. La Casemate 105C is een van de 227 bunkers die tijdens WOII werden gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall. Mooi om te combineren met WOII bezienswaardigheden in Saint-Nazaire.

Pont de Saint-Nazaire

Een bezoek aan Saint-Brevin-Les-Pins is niet compleet zonder een kijkje te nemen bij de Pont de Saint-Nazaire, die je naar de overkant van de Loire brengt. Aan de rechterzijde van de brug (vanaf land gezien) staan een aantal vissershuisjes en aan de linkerzijde van de brug is ruimte om bij het water te gaan zitten met zicht op de scheepswerven van Saint-Nazaire.

Saint Brevin Les Pins Pont de Saint Nazaire Frankrijk - Reislegende.nl

Strandzeilen in Saint-Brevin-Les-Pins

Een gave activiteit in Saint-Brevin-Les-Pins is strandzeilen. De brede stranden en de bijna altijd aanwezige wind maken de condities voor deze sport op deze plek ideaal. Leuk als je het al vaker gedaan hebt, maar ook voor de beginnende strandzeiler is Saint-Brevin-Les-Pins perfect!

Strandzeilen in Saint Brevin Les Pins Loire Atlantique mooie plaatsen langs kust Frankrijk - Reislegende.nl

Markten lokale producten in Saint-Brevin-Les-Pins

Ervaren hoe het échte Franse leven is doe je het beste op lokale markten. En die zijn er in Saint-Brevin-Les-Pins genoeg! Reguliere markten maar ook boerenmarkten kun je hier bezoeken. Wil je meer meer ontdekken op het gebied van lokaal geproduceerde producten? Dan zijn er in Saint-Brevin-Les-Pins meerdere plekken waar je voor lokale producten terecht kunt, denk aan honing, jam, brood, kaas en uiteraard groenten en fruit.

Overnachten in Saint-Brevin-Les-Pins

Tijdens mijn bezoek aan Saint-Brevin-Les-Pins verblijf ik in Hôtel Spa du Beryl Joa. Dit hotel ligt zo goed als direct aan het strand, alleen even de weg oversteken. De kamers zijn ontzettend ruim en fijn om in te verblijven. Ook het restaurant, waar je met mooi weer heerlijk buiten op het terras kunt eten, is een aanrader. Hôtel Spa du Beryl Joa beschikt over een spa, een fitness ruimte en een casino. Ook op regenachtige dagen kun je je bij een verblijf in dit hotel dus goed vermaken!

Lekker eten in Saint-Brevin-Les-Pins

Een leuke, rustige plek om lekker te eten in Saint-Brevin-Les-Pins is restaurant Côtes & Dunes. Dit restaurant heeft een groot terras in de schaduw, vooral op warme dagen een aanrader. Maar ook bij minder goed weer kun je hier gezellig binnen zitten.

Sla Saint-Brevin-Les-Pins niet over

Sla Saint-Brevin-Les-Pins niet over tijdens een bezoek aan Loire-Atlantique; zeker na alle interessante bezienswaardigheden in Saint-Nazaire voelt Saint-Brevin-Les-Pins als een oase van rust. Een heerlijke plek langs de Atlantische kust om te relaxen, lekker te wandelen en op de fiets de omgeving te ontdekken!

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button