Rome bezoeken; handige tips voor leuk en veilig verblijf

Rome is bij toeristen een zeer populaire stad die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. Doordat er zo enorm veel in de stad te zien is, proberen mensen zo veel mogelijk activiteiten in een zo beperkt aantal dagen te stoppen. Hierdoor maken veel toeristen ook heel veel fouten, waarvan we er hier een aantal gaan bespreken. Laten we beginnen met de indeling van de stad.

Vrijwel alles op loopafstand

Een van de redenen dat toeristen kiezen voor Rome, is het feit dat vrijwel alles op loopafstand is. Voor mensen die verschillende dagen de tijd hebben, zijn alle hoogtepunten van de stad te voet erg goed te doen. De grootste fout die veel toeristen maken is dat zij betalen voor een taxi om van het ene hoogtepunt naar het andere te komen.

Naast de taxi’s in de stad, zijn ook de rode bussen enorm populair. Deze brengen je langs alle hoogtepunten, terwijl je onderweg kunt genieten van het uitzicht. Toch is het helemaal niet nodig om de bus te pakken. Vaak betaal je hier de hoofdprijs voor, terwijl je lopend zelfs meer van de stad in je op kunt nemen. Ons advies is dan ook om alles lekker te voet te doen.

Negeren van online veiligheid

Ook het negeren van de online veiligheid is een grote fout die veel gemaakt wordt. In de stad zijn er duizenden cafés, barretjes, winkels of souvenirwinkels die gratis wifi aanbieden. Hoewel dit interessant is, is het op het gebied van veiligheid niet aan te raden om met deze netwerken te verbinden. Ook hackers kunnen hier namelijk verbinding mee maken, waardoor je persoonlijke gegevens een risico lopen. Wil je toch verbinding maken met openbare wifi netwerken, dan adviseren we om een VPN voor meerdere apparaten aan te schaffen. Zo kun jij moeiteloos en zonder zorgen verbinding maken met deze netwerken én doe je dit op een veilige manier.

Losse tickets kopen

Door het grote aantal bezienswaardigheden, zul je ook veel tickets moeten kopen. Toch is het niet aan te raden om deze tickets los te kopen, aangezien je hierdoor veel duurder uit bent. Een aanrader is daarom de Rome City Pass. Hiermee kun je verschillende hoogtepunten met hoge korting bezoeken, waardoor je aan het einde van de rit minder geld kwijt bent. Bekijk wel eerst goed of de hoogtepunten ook met deze kaart bezocht kunnen worden. En wil je helemaal geld besparen, dan kun je ook de gratis stadswandeling gebruiken!

Vergeten te reserveren

En tot slot raden we altijd aan om bij restaurants te reserveren. In Rome is het altijd enorm druk en ook de lokale Italianen gaan graag uit eten. Het vooraf reserveren is daarom sterk aan te raden. Hiermee voorkom je teleurstellingen en eet je gegarandeerd bij je favoriete Italiaanse restaurant! Kortom, als toerist zijn er verschillende tips die we zouden adviseren om een bezoek aan Rome onvergetelijk te maken. Denk aan je veiligheid met een VPN, koop een Rome City Pass en probeer zo veel mogelijk te voet te doen. Niet alleen bespaar je geld, maar het is ook nog eens goed voor je conditie!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button