Remote werken? Check deze vijf droomplekken!

De coronacrisis mag dan voor een hoop ellende gezorgd hebben, het heeft bij mensen ook de ogen geopend. Op meerdere vlakken, maar zeker ook op het gebied van werk. Aangezien er veel vanuit huis gewerkt moest worden rees naar verloop van tijd de vraag of we dat remote werken niet voort konden zetten. Waarom naar kantoor als je vanaf iedere plek je werk kunt doen? Scheelt tijd, drukte op de weg, huur van kantoorruimte, benzine en meer. Geen zin om thuis te gaan zitten werken? Denk dan eens na over remote werken. Pak je beste laptop en vertrek naar het buitenland. In dit artikel delen we vijf droomplekken waar je perfect op afstand kunt werken.

Parijs

Het begin is misschien een beetje afgezaagd, maar in deze (subjectieve) lijst mag Parijs niet ontbreken. De stad van de liefde is voor veel mensen de mooiste stad ter wereld. Wat is er fijner dan je laptop openklappen in Jardin du Luxembourg, lunchen op een leuk terras om vervolgens een korte wandeling langs de Seine te maken? Precies, weinig! Een praktisch voordeel van Parijs is dat werkelijk alle voorzieningen aanwezig zijn. Daarnaast kun je je met de Engelse taal moeiteloos redden en hoef je niet bang te zijn dat je je gaat vervelen.

Kroatië

Kroatië is een land dat steeds populairder wordt. Weten toeristen het prachtige Istrië al lang te vinden, ook de zuidelijker gelegen provincies raken steeds meer in trek. Kroatië heeft veel te bieden. Steden als Split en Dubrovnik zijn prachtig, evenals als het binnenland van Kroatië. Is het vasteland net te druk voor je? Dan kun je de rust opzoeken op eilanden als Vis en Lastovo. De voorzieningen in Kroatië zijn prima. Met je beste koop laptop en een wifi verbinding kun je alles doen. Op de afgelegen plekken is wifi misschien een probleem, maar in het kustgebied en zeker in de grote steden is er goede wifi beschikbaar. De winters kunnen fris en nat zijn, maar de zomer begint een stuk eerder dan in Nederland.

IJsland

Voor het lekkere weer hoef je niet naar IJsland te gaan. Wel voor de rust, het natuurschoon en de bijzonder vriendelijke mensen. De plaatselijke taal is alleen voor IJslanders te verstaan, maar het overgrote merendeel spreekt Engels. IJsland is misschien niet het goedkoopste land om te wonen, het is wel een onvergetelijke plek om remote te werken. Pak in de donkere wintermaanden extra uurtjes om te werken, dan kun je er in maanden met veel lichturen heerlijk op uit trekken.

Schotland

Schotland is een veelzijdig land. Je vindt veel levendigheid in steden als Glasgow en Edinburgh, rust wacht op je de Hooglanden. De taal is, op het Schotse accent na, geen probleem en de voorzieningen zijn goed. Bijkomend voordeel is dat Schotland relatief dicht bij Nederland ligt. Is er iets aan de hand of moet je terug? Dan ben je binnen no-time thuis.

Zuid-Spanje

Zuid-Spanje leent zich uitermate goed als plek om remote te werken. Zachte winters, warme zomers, veel cultuur, mooie steden… wie wordt daar niet blij van? De mensen zijn relaxed en het leven in Spanje is niet duur. Houd er wel rekening mee dat het binnenland zomers extreem heet kan zijn; wellicht is een plek dichterbij zee geschikter.

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button