De 5 beste smartphones voor fotografie op vakantie

Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk ook met de mooiste vakantiefoto’s thuiskomen. Of je zet je ter plekke al op Instagram of Facebook om je volgers te laten zien wat voor fijne vakantie jij hebt. Gelukkig kun je met een goede smartphone tegenwoordig je camera thuislaten. Maar met welke smartphone maak je nu de beste vakantiefoto’s? We bespreken de vijf beste smartphonecamera’s.

Samsung Galaxy S21

Bij de vlaggenschepen van Samsung mag je rekenen op uitstekende camera’s die up to date zijn, en dat is ook weer het geval bij de nieuwe Samsung Galaxy S21. Dit toestel is voorzien van een 64 megapixel telelens die je in staat stelt om flink te croppen voordat het beeld vaag wordt. De groothoeklens zorgt ervoor dat je ook grote gebouwen, grote groepen en weidse landschappen in één beeld kunt vatten. De nachtmodus zorgt ervoor dat je ook in het donker nog details kunt vastleggen en dankzij de portretmodus kun je foto’s maken met een mooie scherptediepte effect dat voor een geblurde achtergrond zorgt. Een absolute bonus is het feit dat je op een ultrahoge 8K- resolutie kunt filmen.

iPhone 13 Pro

De nieuwe iPhone 13 Pro is ten opzichte van zijn voorganger een flinke vooruitgang wat betreft de camera’s. De sensor is groter en de beeldstabilisatie is verbeterd, waardoor je veel minder snel last hebt van onscherpe beelden ook met minder licht mooie foto’s kunt maken. In totaal zitten er drie lenzen op de achterzijde van het toestel die je in staat stellen om tot 3x in te zoomen en een mooi scherptediepte-effect te creëren.

Lees ook: 5 telefoon tips voor op reis

De 5 beste smartphones voor fotografie op vakantie - Reislegende.nl
Gemaakt met de iPhone 13 Pro Max bij maanlicht, zonder statief

OnePlus 9 Pro

Als je nog nooit van OnePlus gehoord hebt, zij het je vergeven. Deze Chinese producent draait al een aantal jaren mee in de marge, omdat men er nooit echt in slaagde om te concurreren op het gebied van de camera’s op haar smartphones. Daar is met de OnePlus 9 Pro verandering in gekomen. Voor de eerste keer werkt OnePlus hier samen met de Zweedse lensproducent Hasselblad om voor écht goede camera’s te zorgen. Het resultaat is een prima smartphonecamera met een krachtige nachtmodus plus een aantal leuke, nieuwe kleurenfilters voor een unieke look die uitstekend staan op social media.

Oppo Find X3 Pro

Neem je fotografie en beeldbewerking heel serieus, dan is de Oppo Find X3 Pro het toestel voor jou. Dit toptoestel zit boordevol met interessante fotografietechnieken. Wat te denken bijvoorbeeld van een telelens met maar liefst 5x zoom en een microscoopcamera voor macrofotografie. Ook de geavanceerde stabilisatie komt van pas om voor haarscherpe beelden te zorgen. Voor pro’s is het interessant dat je in RAW kunt schieten, waardoor je veel meer opties hebt voor nabewerking van je foto’s.

Sony Xperia 1 III

Waarschijnlijk was je vergeten dat Sony ook nog smartphones maakt, maar dat neemt niet weg dat de Sony Xperia 1 III een plaatsje verdient in dit lijstje. Dit toestel beschikt over drie camera’s op de achterkant met lenzen die geoptimaliseerd zijn door Zeiss. Ze beschikken ze over een speciale coating die ervoor zorgt dat je foto’s echt haarscherp worden. Dankzij het diafragma van f/1.7 kun je mooie onscherpe achtergronden maken. Als je fotografie belangrijk vindt en geen aparte camera met je mee wilt hoeven dragen, is het dus de moeite waard om je te verdiepen in bovenstaande smartphones. Wellicht zit hier voor jou de optimale combinatie van smartphone en camera tusssen!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button