Ontdek Nederland met de camper

Nederland ontdekken met een camper, heb jij daar wel eens over nagedacht? Een vakantie in eigen land kan verrassend leuk zijn en ook nog eens heel comfortabel. Als je reist met een camper heb je altijd alles bij de hand, ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt en overnacht je ook nog eens op de mooiste plekjes. Wat voor voordelen heeft met een camper door Nederland reizen nog meer? Je leest het in dit artikel.

Waarom kiezen voor een camper vakantie in Nederland

Een vakantie met de camper in Nederland heeft zo zijn voordelen. Of je nu van natuur houdt of juist van stedelijk gebied; in Nederland kun je alle kanten op. Maar met de camper reizen heeft meer voordelen:

Minder belastend voor het milieu

Allereerst is het een stuk milieuvriendelijker dan vliegen. Volgens Milieu Centraal stoot een vliegtuig voor een retourtje Spanje per persoon zo’n 300 tot 400 kilogram CO2 uit. Met de camper is dat een stuk minder. Bovendien ben je met een camper flexibel en heb je alles bij de hand.

Veel diversiteit

Nederland is een land vol diversiteit, ondanks zijn kleine formaat. Van de uitgestrekte weilanden in Friesland tot de heuvels in Limburg en van de bruisende steden tot de rustige natuurgebieden, er is voor ieder wat wils. De afstanden in Nederland zijn relatief klein dus je kunt veel zien in een korte tijd.

Dichtbij huis blijven is goedkoper

Een vakantie met de camper in Nederland is vaak ook nog eens een stuk goedkoper dan een vakantie naar het buitenland. Je bespaart op vliegtickets, hotelkosten en dure restaurantbezoeken. Met een camper heb je je eigen keuken bij je, dus je kunt zelf bepalen wat je eet en wanneer.

Avontuurlijk

Het is een avontuur op zich toch, met een camper door Nederland reizen! Je kunt gaan en staan waar je wilt, nieuwe plekken ontdekken en genieten van de vrijheid die een camper biedt. Met een camper heb je de mogelijkheid om Nederland op een hele andere manier te ontdekken.

Het kiezen van de juiste camper

Het kiezen van de juiste camper hangt af van een aantal factoren. Allereerst het gezelschap; reis je alleen of met zijn tweeën? Dan is een kleinere camper, zoals een buscamper, vaak al voldoende. Ga je met het hele gezin op pad? Dan is het natuurlijk nodig om naar een grotere camper met meer slaapplaatsen te kijken.

Het budget is ook niet onbelangrijk. Grotere en luxere campers zijn uiteraard duurder dan kleinere, eenvoudigere modellen. Bedenk dus goed wat je nodig hebt en wat je wilt uitgeven aan de huur van een camper.

Het soort vakantie dat je wilt houden speelt een grote rol. Ben je van plan veel te rijden en verschillende plekken te bezoeken? Dan is een compactere camper handig. Blijf je langer op één plek, dan kan een grotere camper met meer comfort prettiger zijn.

De uitrusting van de camper is ook belangrijk. Wil je bijvoorbeeld zelf koken, dan is een goede keuken belangrijk. En wil je veel fietsen, dan is een fietsendrager een must.

Let goed op het gewicht van de camper. Voor campers tot 3500 kg heb je alleen een rijbewijs B nodig. Voor zwaardere campers is een rijbewijs C (vrachtwagenrijbewijs) vereist. Check dus altijd het gewicht van de camper.

Natuur of stedelijk gebied, wat ga jij ontdekken?

Nederland heeft zowel prachtige natuurgebieden als levendige steden te bieden. Als natuurliefhebber kun je je hart ophalen in gebieden zoals de Veluwe, de Biesbosch of de Waddeneilanden. Hier vind je rust, ruimte en een diversiteit aan flora en fauna. Je kunt er wandelen, fietsen en volop genieten van de schoonheid van de natuur.

Voor de stadsliefhebbers heeft Nederland ook genoeg te bieden. Denk aan steden als Amsterdam, Rotterdam of Utrecht met hun historische centra, musea en gezellige terrasjes. Met de camper ben je flexibel en kun je gemakkelijk van stad naar stad reizen. Je kunt de drukte opzoeken als je wilt, maar ook de rust buiten de stad.

Het mooie van een camperreis is dat je niet hoeft te kiezen, je kunt natuur en stad prima combineren. Zo kun je de ene dag genieten van de rust in de natuur en de volgende dag de drukte van de stad opzoeken. Met een camper heb je de vrijheid om Nederland te ontdekken zoals jij dat wilt.

Waar vind je de mooiste camperplaatsen in Nederland?

Er zijn diverse manieren om erachter te komen waar je fijne en mooie camperplaatsen vindt in Nederland. Allereerst kun je natuurlijk goed zoeken via Google. Typ bijvoorbeeld in camperplaatsen Zeeland en je krijgt gericht resultaten. Ook zijn er fijne apps en websites als Campercontact, Park4Night en Camperplaats. Deze platforms bieden gedetailleerde informatie over camperplaatsen, inclusief beoordelingen van andere gebruikers, voorzieningen en foto’s. Reisforums zijn een ideale plek voor mensen die ervaringen willen delen. Vaak is dit een van de beste plekken om te zoeken naar moie plekjes. Ook reisblogs en YouTube kanalen kunnen je voorzien van goede informatie. Meestal met mooi beeldmateriaal, wat in de meeste gevallen meer zegt dan reclamefoto’s op de website van campings zelf. Vergeet ook social media niet als bron voor inspiratie. Volg campergerelateerde groepen en pagina’s op sociale media. Camperaars delen vaak hun ontdekkingen en tips, en je kunt nuttige informatie vinden via platforms zoals Facebook en Instagram.

*Uitgelichte foto: Cookelma | Depositphotos.com

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button