Naar de zon zonder jetlag, welke bestemming kies jij?

Een verre bestemming aan de andere kant van de wereld bezoeken is natuurlijk een life-changing ervaring. Maar niet altijd is er tijd, geld of zin om helemaal naar de andere kant van de wereld te vliegen. Ook is het in sommige jaargetijden lastig om op een paar uur vliegen een fijne, zonnige bestemming te vinden. Toch zijn er een aantal plekken binnen handbereik waar je je dosis vitamine d kunt gaan halen; in onze zomer maar óók in onze winter. En dat alles zonder jetlag.

Kaapverdische eilanden 

Een relatief onbekende eilandengroep waar je wel kunt genieten van de nodige zon zijn de Kaapverdische eilanden. Een Kaapverdië vakantie is niet alleen heerlijk voor de nodige zon, het is ook nog eens een perfecte locatie voor het hele gezin. Want naast dat er prachtige, tropische stranden zijn kennen de eilanden ook een heel eigen cultuur en natuur. De keuken is heerlijk; door invloeden vanuit diverse windrichtingen kun je jezelf hier culinair ontzettend in de watten laten leggen. De mensen zijn vriendelijk, er zijn prachtige resorts maar ook knusse huisjes. Kaapverdië is een perfecte bestemming voor een heerlijke vakantie waarvoor je niet langer dan 6 uur in het vliegtuig hoeft te zitten.  

Canarische eilanden

De Canarische eilanden zijn perfect als je niet te lang wilt vliegen en ook geen zin hebt in een jetlag. Vanuit Amsterdam ben je binnen 4,5 uur op de bestemming, een beetje afhankelijk van het eiland waar je op vliegt. De Canarische eilanden hebben voor ieder wat wils. Hou je van ruige berglandschappen, reis dan zeker af naar het binnenland van Gran Canaria of Tenerife. Ben je op zoek naar lange witte stranden? Denk dan aan Fuerteventura. Dwalen door tropische bossen? Dan is La Gomera the place to be. De Canarische eilanden hebben echt veel te bieden en als je er eenmaal geweest bent ga je zeker weten terug om ook de andere eilanden te ontdekken.

Madeira

Er is nog een eilandengroep die goed te bereiken is zonder jetlag: Madeira. Reizen naar Madeira kost je ongeveer 3,5 uur vliegen vanaf Amsterdam, je bent er dus lekker snel! Het gelijknamige hoofdeiland is een perfecte bestemming voor een vakantie zonder jetlag en ook nog eens het hele jaar door. Madeira ligt ten zuiden van Portugal en staat bekend om zijn indrukwekkende natuur. De flora en fauna is fantastisch en het klimaat perfect. Het is er altijd rond of boven de 20 graden en doordat het een tropisch klimaat is (inclusief de nodige regen) is het super groen. Daarmee is dit niet alleen een heerlijke bestemming om naar toe te reizen in de donkere maanden maar ook een heerlijke plek om als liefhebber van hiken de nodige meters te maken.

Zo zie je maar, een jetlag hoeft geen bijkomend effect te zijn wanneer je met zekerheid de zon op wilt zoeken. Er zijn op fijne vliegafstanden prachtige bestemmingen die ervoor zorgen dat je even heerlijk kunt opwarmen, al is het maar voor een paar dagen. Deze bestemmingen bieden daarnaast meer dan alleen zon, je kunt er ook genieten van cultuur en natuur. Dé mix om een heerlijke vakantie te hebben en optimaal te kunnen genieten van je welverdiende rust.

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button