Tips voor bikepacking

Dol op backpacken én vind je het leuk om te fietsen? Dan is bikepacken vast iets dat jij leuk gaat vinden. Bikepacken wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet voor niets zo. Bikepacken is ideaal om mooie delen van de wereld te verkennen. Heb jij deze zomer nog niets op de planning en zie je het zitten om te gaan bikepacken? Dan is het wel belangrijk om rekening te houden met bepaalde zaken. In dit artikel zie je een aantal handige tips op een rij.

Begin met een kleine trip

Als je een beginner bent die wilt gaan bikepacken, is het niet aan te raden om direct een hele lange trip te maken. Het kan juist als beginner handig zijn om langzaamaan te beginnen. Denk bijvoorbeeld eens aan een korte trip van een paar dagen. Gewoon in Nederland of ergens net over de grens. Op basis hiervan kun je bepalen of het echt iets voor jou is. Als het bevalt kun je op een later moment natuurlijk kiezen voor een langere reis.

Kijk of je eigen fiets geschikt is voor bikepacking

Hoewel het misschien verleidelijk is om een nieuwe fiets aan te schaffen voor bikepacken, is dit echt niet altijd nodig. Heb jij weinig problemen met jouw huidige fiets en werkt deze nog naar behoren? Dan kan het een goed idee zijn om gewoon je eigen fiets te gebruiken voor het bikepacken. Als je tijdens jouw eerste tripje merkt dat dit toch niet ideaal is, kun je er altijd nog voor kiezen om een nieuwe fiets aan te schaffen voor jouw volgende bikepacking trips.

Neem alleen het noodzakelijke mee

Je kunt ervoor kiezen om met bikepacken een tent mee te nemen. Bovendien is ook een goede slaapzak niet geheel onbelangrijk. Het is van groot belang dat je checkt of de spullen die je mee wilt nemen van goede kwaliteit zijn. Je wilt natuurlijk geen tegenslagen te verwerken krijgen tijden tijdens die ene stortbui middenin de nacht! Niet alleen je tent en slaapzak zijn van groot belang, ook is het goed om na te denken over de kleding die je meeneemt. Aanbevolen kleding is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van het weer. Kijk dus goed van tevoren naar het weerbericht, zodat je op basis hiervan kunt bepalen welke kleding je wel en niet moet meenemen.

Lichtgewicht is belangrijk

Ben jij zo’n iemand die normaal gesproken zo veel mogelijk spullen meeneemt op reis? Dat is bij bikepacken niet zo’n goed idee. Kies de spullen die je nodig hebt zorgvuldig en neem absoluut niet te veel mee. Hoe meer je mee neemt, hoe zwaarder je het zelf namelijk zult krijgen. Lichtgewicht is belangrijk. Als je dit doet zul je er tijdens het bikepacken alleen maar profijt van hebben!

Er komt natuurlijk een hoop bij kijken als je wilt gaan bikepacken. Bovenstaande tips kunnen je al een beetje op weg helpen, maar het is verstandig om jezelf echt goed voor te bereiden op het bikepacken. Zeker als je een beginner bent, is een goede voorbereiding van groot belang. Wil jij alle ins en outs weten van bikepacken? Zie deze bikepacking gids voor wat handige informatie.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button