Met de motor op vakantie, tips en voordelen van reizen op twee wielen

Met een volgepakte motor het avontuur tegemoet rijden. Een droom voor velen die toch best ook wel realistisch is. Want de wereld ontdekken op de motor heeft gewoonweg ontzettend veel voordelen. Je bent wendbaar, flexibel en komt op plaatsen die je met de auto nooit zou kunnen bewonderen. Er zijn echter nog veel meer benefits van een motor vakantie. Voor de echte motorliefhebber zijn de voordelen natuurlijk oneindig. Hoewel we dat niet willen beweren, is de lijst met do’s toch echt ontzettend lang en indrukwekkend. We hebben de motor vakantie tips én leukste voordelen reizen met een motor voor je op een rijtje gezet.

Toeren over binnenwegen en door kleine dorpjes

Als je de wereld wilt ontdekken per motor, dan heb je nét wat meer vrijheid dan met een auto, bus of vliegtuig. Je kunt off-road rijden over binnenwegen, maar ook kleine dorpjes aandoen waar je normaal gesproken met de auto niet zou kunnen of mogen komen. Op deze manier kun je tijdens een motorvakantie zomaar veel meer mee krijgen van de cultuur van een land.

Files en drukke wegen vermijden

Als je kiest voor een vakantie, een rondreis of zelfs een wereldreis op een motor hoef je ook geen rekening te houden met files of drukke wegen. Op de snelweg kun je opstoppingen veel eenvoudiger omzeilen dan met de auto. Neem de afslag of zigzag door de file heen. Hierdoor kom je ook nog eens op verrassende plekken terecht en ontdek je misschien wel prachtige, veel minder bekende wegen.

Vrijheid en flexibiliteit met de motor

Bovenstaande voordelen geven je behoorlijk wat vrijheid en flexibiliteit. En dat is echt wel een beetje de magie van vakantie met een motor. Zeker wanneer je de mooiste plekjes van de wereld wilt ontdekken. Er zijn namelijk heel veel steden, dorpen en bezienswaardigheden die wél met de motor maar niét met de auto bereikbaar zijn. Althans, niet zo eenvoudig.

Met de motor op vakantie, tips en voordelen van reizen op twee wielen - Reislegende.nl

Motor vakantie tips

De checklist voor een motor vakantie kun je natuurlijk zo lang maken als je zelf wilt. In de eerste plaats zijn een goede motor én de juiste motorkleding een must. Zoals bijvoorbeeld motorhandschoenen die je handen beschermen tegen alle weertypen. Uiteraard mogen een motorpak en een goede helm ook niet ontbreken. Tour je van hotel naar hotel of ga je avontuurlijk kamperen? Denk dan ook aan de juiste kampeer accessoires, zoals een slaapzak, een tent en kampeergerei. Allemaal in zeer compacte vorm verkrijgbaar!

Daarnaast is ook een goede motor- en reisverzekering natuurlijk van belang, evenals gereedschap en olie voor de motor. Motortassen zijn een aanrader wanneer je naast kleding ook nog andere dingen mee wilt nemen, zoals bijvoorbeeld kampeerspullen. Als je de wereld wilt ontdekken op de motor, kom je ook op plaatsen waar je niet direct dichtbij een supermarkt of apotheek bent. Vergeet daarom zeker niet een EHBO kit mee te nemen met daarin onder meer pleisters, verbandmaterialen, tekentang, aspirine en diarree remmers. Wil je touren over tolwegen? Dan heb je ook vignetten nodig. Vignetten kun je vooraf makkelijk online bestellen of ter plaatse bij een benzinepomp kopen.

De wereld ontdekken met de motor: Itchy Boots gaat je voor

Itchy Boots is misschien wel hét voorbeeld voor veel reis- en motorliefhebbers. Hoewel haar naam staat voor jeukende motorlaarzen, luidt haar echte naam Noraly Schoenmaker. De bandensporen van haar motoren, die overigens allemaal een naam hebben, vind je over de hele wereld. Haar verhalen en video’s zijn inspirerend en vooral adembenemend. Haar YouTube kanaal heeft dan ook niet voor niets meer dan 797.000 abonnees. In 2018 heeft Noraly of Itchy Boots haar baan als geoloog opgezegd om non-stop te kunnen reizen per motor. Ze heeft al haar bezittingen in Nederland verkocht en is vertrokken met bestemming onbekend. Dat het de moeite waard is geweest zie je aan het beeldmateriaal op haar YouTube kanaal en website. De video’s voorziet ze overigens zelf van commentaar. Toe aan wat inspiratie of wil je ook de wereld ontdekken op de motor? Neem dan eens een kijkje op haar kanaal en beleef hoe fantastisch reizen per motor is. Haar video’s zijn overigens niet alleen voor motorliefhebbers interessant. Ook als je liever met de auto of met de camper reist kun je een hoop tips uit haar video’s halen!

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Meer directe linkjes naar aanbieders vind je op deze pagina. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button