Vier highlights van Jordanië op een rijtje

Ben je van plan om binnenkort naar Jordanië te reizen? Dan ben je vast benieuwd welke plekken het waard zijn om te bezoeken. Jordanië is een land in het Midden-Oosten, grenst aan de Dode Zee en ligt naast Israël. Het land bestaat uit prachtige woestijnlandschappen en heeft veel bijzondere culturele bezienswaardigheden. Veel mensen kiezen voor een rondreis in Jordanië, zodat ze alle plekken kunnen bekijken. Hieronder zie je een aantal highlights die een bezoekje waard zijn wanneer je naar Jordanië reist!

De historische stad Petra

De historische stad Petra is een van de meest bezochte plekken in Jordanië. De stad staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en ligt in een dal tussen de heuvels. De stad staat erg bekend om zijn oude graftombes die zijn uitgehakt in de rood zandstenen rotsen rond het begin van de jaartelling. Een van de indrukwekkendste monumenten is de graftempel Al Khazneh, een schatkamer die wel 40 meter hoog en 25 meter breed is. Verder zijn het klooster Ad Deir en de Grote tempel van Petra ook zeker de moeite waard om te bekijken. Tip: pak de backdoor trail naar Petra om de ergste drukte te ontwijken.

Vier highlights van Jordanië op een rijtje - Reislegende.nl

De hoofdstad Amman

Amman is de hoofdstad van Jordanië en de plek waar de meeste toeristen het land binnenkomen. De hoofdstad is gebouwd op maar liefst 7 heuvels, waardoor je op veel verschillende plekken kan genieten van een prachtig uitzicht! Ook zijn er genoeg culturele plekken te bezoeken. Ga naar de Citadel van Amman en bekijk hier de oude ruïnes van het tijdperk van de Romeinen, Byzantijnen en Omajjaden. Ook kun je een bezoekje brengen aan de markten in bijvoorbeeld Downtown Amman. Je maakt hier kennis met de hedendaagse cultuur van Jordanië. Verder kun je genieten van alle restaurants en dakterrassen die op een van de heuvels gebouwd zijn.

De indrukwekkende Wadi Rum

Ook Wadi Rum is een van de meest bezochte plekken in Jordanië. Wadi Rum is een grote vallei, omgeven met rotswanden van rood zandsteen en graniet. Deze Wadi is erg bijzonder door zijn grote omvang van maar liefst 720 vierkante kilometer. Ook deze bezienswaardigheid staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op de rotswanden kun je eeuwenoude rotstekeningen bezichtigen die onder andere door de Nabateeërs zijn gemaakt. In Wadi Rum wordt elk jaar een festival gehouden waar de bekendste artiesten vanuit de hele wereld optreden.

Wadi Rum tips en bezienswaardigheden - Reislegende.nl

De Dode Zee

De Dode Zee staat ook op het wensenlijstje van veel toeristen die Jordanië bezoeken. En dat is niet alleen om te kunnen genieten van een stranddag. De Dode Zee heeft namelijk een hoog zoutgehalte. Wanneer je in het water gaat liggen, blijf je daardoor drijven. Deze ervaring wil je natuurlijk niet missen! De Dode Zee is een ideale plek om je rondreis te eindigen en even tot rust te komen.

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button