Drie mooie plekken in Europa

Het is tegenwoordig ontzettend makkelijk om het vliegtuig te pakken naar de meest exotische oorden. Maar verre reizen zijn vaak duur en vergen veel voorbereiding. Ook speelt vliegschaamte bij steeds meer mensen een rol. Een vakantie in Europa is wat dat betreft een stuk makkelijker en daarnaast minstens even mooi. Ons eigen continent heeft een schat aan prachtige natuur én cultuur. Een reis door Europa kan prima met de trein of met de auto (zorg bij een elektrische auto dat je een handige laadpas hebt, bijvoorbeeld van top-x.nl) en is daarmee een stuk milieuvriendelijker dan al met het vliegtuig reizen. In Europa zijn ontelbaar veel mooie bestemmingen, teveel om op te noemen. In dit artikel zetten we drie Europese bestemmingen in het zonnetje.

Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk heeft niet zo’n goede reputatie als vakantieland omdat veel mensen denken dat het daar altijd regent. In de zomer is het weer daar echter vergelijkbaar met dat in Nederland. Ga je later of eerder in het jaar? Neem gewoon een goede regenjas mee. Het prachtige berglandschap, de gezellige dorpjes en de weidse landschappen zijn té mooi om vanwege een beetje regen te laten varen. Je kunt makkelijk met de auto op de ferry. Rijdt bijvoorbeeld naar IJmuiden, parkeer de auto op de boot en rijdt weer verder wanneer je enkele uren later aankomt in Newcastle. Omslachtig? Welnee! Met de boot naar het VK is dé ultieme vakantie-ervaring.

Tsjechië

Tsjechië wordt vaak vergeten als vakantieland, Oost-Europa is nou eenmaal meestal niet het eerste waar je aan denkt bij een ontspannen vakantie. Zonde! Want Tsjechië heeft juist alles wat een vakantieganger zou kunnen wensen. Het land is lang niet zo armoedig als je misschien zou denken bij een voormalig Sovjet-Unie land. Bovendien is het rijk aan cultuur en natuur. Het beschikt over prachtige wandelgebieden, mooie steden en gezellige dorpjes. Praag mag je natuurlijk absoluut niet overslaan. De hoofdstad van Tsjechië beschikt over indrukwekkende architectuur en heeft een gezellig nachtleven. Ook Liberec is een bezoekje waard. Breng ook zeker een bezoekje aan het pittoreske Český Krumlov en aan Karlsbad: de voormalige badplaats van Karel de Grote, waar je nog steeds voor een klein prijsje van de heerlijkste spa’s kunt genieten.

Beieren

Het klinkt misschien saai om een bezoekje te brengen aan onze buren, maar een vakantie naar de Duitse provincie Beieren is ronduit fantastisch. Beieren is een wat meer welvarende provincie in Duitsland en heeft ontzettend veel moois te bieden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Zugspitze, het hoogste punt van Duitsland met aan de voet de mooie Eibsee en het daarbij gelegen dorpje Garmish-Partenkirchen. Hou je van bier én van gezelligheid? Ga dan naar Beieren in september wanneer er Oktoberfest gevierd wordt. Plak er een paar dagen natuur aan vast en je hebt een fantastische ervaring!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button