Beklim Colline Saint-Jacques in Cavaillon, Luberon

Als je in het Franse Luberon bent is het een aanrader om de stad Cavaillon te bekijken vanaf Colline Saint-Jacques (ook bekend als Saint Jacques hill of Mont-Caveau). Vanaf de heuvel heb je niet alleen mooi zicht op de stad maar ook op de omgeving van Cavaillon. Er zijn diverse overblijfselen van een vroegere nederzetting te vinden en je kunt een kijkje nemen in een kapel uit de 12e eeuw.

In het kort: de geschiedenis van Cavaillon

Cavaillon heeft een geschiedenis die ver terug gaat. Een Keltisch volk (Cavares) bouwde bovenop Colline Saint-Jacques een oppidum (versterkte vestiging). Een perfecte plek: door de hoogte hadden de Kelten goed zicht op de omgeving. In de eerste eeuw, na de verovering door de Romeinen, groeide Cavaillon uit tot een belangrijke Gallo-Romeinse stad. De stad was tot aan de 19e eeuw ommuurd, waarvan alleen twee Romeinse bogen zijn overgebleven.

Wandeling naar de top van Colline Saint-Jacques

De wandeling naar de 182 hoge top van de heuvel over de Way of St. James begint aan de rand van de stad, rechts van de Tourist Office. De klim bestaat voor een groot deel uit trappen en neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Het verbaast me altijd weer hoe snel je op grote hoogte bent, wat dan meteen voor verbluffende uitzichten zorgt. Je kunt gemakkelijk van de ene kant van de heuvel naar de ander kant lopen waardoor je op meerdere plekken een 360 graden uitzicht hebt. Neem zeker een kijkje bij de Romaanse Chapelle St Jacques. De kapel dateert uit de 12e eeuw en werd in de 16e en 17e eeuw behoorlijk uitgebreid.

Meer bezienswaardigheden in Cavaillon

Heb je meer tijd in Cavaillon en wil je meer zien? Struin dan lekker door de oude straten in het centrum en bekijk de Arc Romain de Cavaillon (ook wel Arc Cavaillon Général Marius genoemd), Cathédrale Notre Dame et Saint Véran (kathedraal uit 12e eeuw), Hôtel d’Agar (een renaissancepaleis gebouwd boven de Romeinse thermen), Synagogue de Cavaillon (synagoge uit 18e eeuw) en La Chapelle Notre-Dame des Vignères (kapel uit 11e eeuw).

Lekker eten in Cavaillon: L’Instant Gourmand

Dineren doe ik tijdens mijn korte verblijf in Cavaillon bij restaurant L’Instant Gourmand. Heerlijk! Op de kaart staan Provençaalse gerechten die allemaal met even veel zorg worden opgediend. De sfeer in het restaurant is fijn en de bediening heel aardig. Een aanrader wanneer je in Cavaillon blijft overnachten en op een leuke plek wilt dineren.

Overnachten in Cavaillon: Hôtel du Parc

Ik overnacht in Cavaillon in Hôtel du Parc. Van buiten denk ik eerst ”mmmm….” maar eenmaal binnen word ik meteen het leuke, speelse interieur ingezogen. Alsof ik op een soort antiekmarkt terecht gekomen ben. Verschillende ouderwetse bordjes bij het ontbijt, vogelkooitjes op het buffet, oude boeken, schilderijen aan de muur, hoekjes met theekransjes en veel meer. De kamers zijn netjes en de bedden liggen lekker.

Meer over de Vaucluse

Ben je voor langere tijd in de Vaucluse? Bekijk dan welke mooie dorpen in de Vaucluse je kunt gaan bekijken. Er is in deze regio veel moois te zien! Grote delen van de Vaucluse zijn goed te ontdekken op de fiets en ook zijn er veel wandelroutes te vinden. Mocht je zin hebben om cultuur te snuiven in een grotere plaats dan is de stad Aix-en-Provence in het naastgelegen departement Bouches-du-Rhône een echte aanrader.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button