Ontdek het ruige landschap van Cappadocië met een Jeep tour

Cappadocië is bij de meeste mensen bekend om de luchtballonnen, die bijna iedere ochtend vlak voor zonsopkomst opstijgen. Een ballonvaart maken is dan ook zeker een aanrader wanneer je naar dit deel van Turkije afreist. Maar er zijn veel meer dingen die je kunt doen in Cappadocië. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, lekker eten, ondergrondse steden bezoeken én een Jeep tour maken. Dat laatste is een van de vele gave dingen die ik doe in Cappadocië. Hoewel ik er wél een soort van mixed feelings aan over hou, denk ik toch dat je het moet overwegen.

Cappadocië ontdekken met een Jeep

Met een Jeep kom je op plekken waar je met normaliter met een personenauto niet kunt komen. En dat is leuk! Zo bezoek ik tijdens de Jeep tour rotskerken, mooie uitkijkpunten en afgelegen plekjes in verschillende valleien. Onderweg gaat het er ruig aan toe. We rijden off road door mul zand en de zandwegen hebben hoge, steile zijkanten. De gids vindt het geweldig om daar tegenaan te rijden, zo hoog dat je geregeld het gevoel hebt dat de terreinwagen om gaat vallen. Samen met twee van mijn reisgenoten lig ik in een deuk op de achterbank, maar mijn derde reisgenootje op de passagiersstoel voorin begint al snel wat groenig te zien. Het is hilarisch allemaal! Maar niet als je er niet van houdt… Aangezien niet iedereen in de auto het chill vindt vragen we de gids iets rustiger aan te doen, wat hij geen probleem vindt.

Ontdek ruige landschap in Cappadocië met een Jeep tour - Reislegende.nl

Jeep tour in Cappadocië maken? Geef vooraf aan wat je wilt

Bepaal voorafgaand aan het boeken van een Jeep tour wat je precies wilt zien. Heb je geen specifieke wensen? Dan is de kans groot dat je de standaard tour maakt. Je rijdt van plek naar plek, waar iets te zien is maar waar het ook stikt van andere jeeps. En vergis je niet, dat kunnen er echt veel zijn. Zie je dit niet zitten? Dan kun je vóór je gaat boeken vragen of je een custom made jeep tour kunt maken, zodat je zelf aangeeft wat je graag wilt zien. Mijn Jeep tour begint ook met de geijkte bezienswaardigheden. Maar al snel zijn we het zat. Het voelt echt alsof we in colonne rijden, alsof we onderdeel zijn van een groot reisgezelschap. Op het moment dat we dat aangeven wijkt de gids van de standaard route af en brengt ons rustige plekjes in diverse valleien. En zo belanden we aan het einde van de dag, tijdens zonsondergang, op een plek met prachtig uitzicht zonder andere mensen.

Fotograferen tijdens de Jeep tour

Fotografeer je graag? Hou er dan rekening mee dat het een stoffige tocht gaat worden. De ramen staan bij ons wijd open; het is dus niet alleen buiten de auto stoffig maar ook binnen. Overigens heeft het weinig zin om de ramen dicht te doen want door het ventilatiesysteem van de auto komt ook veel stof naar binnen. Neem zeker geen losse lenzen mee tijdens een Jeep tour. Fotografeer met 1 lens en maak ‘s avonds na de Jeep tour je camera goed schoon voordat je weer lenzen gaat wisselen. Gelukkig kunnen de meeste camera’s tegenwoordig goed tegen vocht en stof. Bij het fotograferen van luchtballonnen is het overigens een stuk minder stoffig!

Prive Jeep tour in Cappadocië - Reislegende.nl

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button