Reis naar Canada en USA

Wat een waanzinnige reis is dit! Een combinatie van wereldsteden en natuur, prachtig. We vliegen naar Vancouver, waar we met de ferry naar Vancouver Island varen. Met onze gehuurde Jeep Cherokee rijden we naar het Port Hardy op Vancouver Island, waar we de ferry pakken richting Prince Rupert, een tocht van 16 uur. De auto gaat mee op de ferry en eenmaal aangekomen in Prince Rupert is het niet ver rijden meer naar Stewart & Hyder.

Ineens bevind je je in de wereld van grizzly beren en gletsjers en verblijf je in een verlaten mijnenstad. Een aantal dagen wachten we op een glimp van de Grizzly beren en ons geduld wordt beloond! We genieten hier van de mooie natuur, de gletsjers en de beren en luisteren naar verhalen over het verleden, verteld door locals.

Canada, USA en Alaska. Wat een gave trip!

We rijden in zuidelijke richting, naar de Rockies. We bezoeken de bekende plekken als Jasper en Banff, rijden nog naar Galgary vervolgens richting Revelstoke om met wolven te wandelen. Heel bijzonder was dat! En prachtige foto’s heeft het opgeleverd. We bezoeken het prachtige Waterton lakes en kruisen de grens met de USA, rijden door het immense Glacier National park en slapen in een tipi tent in Montana. ’s Morgens wakker worden en in de verste verte niets zien; hoe bizar? Ik waande me werkelijk midden op de prairie.

Yellowstone is het volgende park wat we bezoeken en hier nemen we lekker de tijd voor. Drie dagen lang bezoeken we alle uithoeken van het park, begeven ons tussen honderden bizons en lopen langs enorme geisers en bronnen.

Via Seattle (een stad die onverwacht een hoop indruk maakte) gaan we terug naar Vancouver en genieten nog een paar dagen van deze toffe stad, we gaan nog op zoek naar orca’s en eten in de leukste restaurants.

Je reis naar Canada boeken

Een reis naar Canada zelf in elkaar zetten hoeft niet moeilijk te zijn. Voor mij is het al even geleden dat ik dat deed, het was toen iets omslachtiger. Ik zocht zelf de route en de accommodaties uit, een reisagent heeft vervolgens alles geboekt. Maar nu is alles zo makkelijk! Je kunt zelf je eTA aanvragen en ook vluchten, vervoer en accommodaties boek je gemakkelijk online.

Lees hier meer over mijn reis door Canada en de USA!

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button