Leuk overnachten in Lissabon: 1908 Lisboa Hotel

Als je een stedentrip maakt naar Lissabon wil je natuurlijk leuk overnachten. Dat kan in Lissabon heel goed in 1908 Lisboa Hotel. 1908 Lisboa Hotel is gehuisvest in een van de mooiste panden van Lissabon en vanaf deze plek loop je binnen 20 minuten naar het bekende Praça do Comércio.

Ontstaan van 1908 Lisboa Hotel

Het hotel werd in 1908 gebouwd in de nu opkomende wijk Avenidas Novas, van oudsher thuisbasis van immigranten. Architect Adães Bermudes werkte het plan uit waarna op de hoek van Av. Almirante Reis en Largo do Intendente een karakteristiek gebouw met appartementen en winkelruimtes verscheen. Men was zo onder de indruk van het gebouw dat het de prestigieuze architectuurprijs Premio Valmor won, waarmee het gebouw automatisch op de lijst van monumentale panden terecht kwam.

Helaas heeft het pand er aan het einde van de twintigste eeuw lang verlaten en verpauperd bij gestaan. Tot in 2016 het gebouw van buiten gerenoveerd werd en 1908 Lisboa Hotel zich er vestigde. Van binnen heeft men tijdens deze renovatie geprobeerd zo veel mogelijk van het originele te behouden. Het resultaat mag er zijn: een prachtig Art Nouveau gebouw met originele details en strak ingerichte kamers.

Check beschikbaarheid en prijzen in 1908 Lisboa Hotel

Lissabon stadswandeling door de leukste wijken - Reislegende.nl
Lissabon stadswandeling door de leukste wijken - Reislegende.nl

Kunst in 1908 Lisboa Hotel

Overal in het hotel vind je kunst terug. Vooral het werk van Bordalo II (Artur Bordalo) valt op; hij staat bekend om zijn enorme kunstwerken die gemaakt zijn met afval. Muurschilderingen in het hotel zijn onder meer gemaakt door de in Lissabon wonende kunstenares Vanessa Tedoro.

Lissabon stadswandeling door de leukste wijken - Reislegende.nl

De kamers van 1908 Lisboa Hotel

De kamers van 1908 Lisboa Hotel zijn allemaal in dezelfde stijl ingericht. Strak, met hier en daar originele details. Originele ramen, originele tegels; het is maar net in welke kamer je zit op welke plek. De kamers zijn van alle luxe voorzien. Een fijne badkamer, een regendouche en op elke kamer is een koffiezetapparaat aanwezig. Wat betreft vorm en grootte verschillen de kamers veel van elkaar, aangezien het gebouw taps toe loopt.

De mooiste kamer van het hotel is waarschijnlijk King of Dome duplex-suite, die in het ronde gedeelte van het hotel gesitueerd is. In deze kamer is een wenteltrap om de iets hoger gelegen koepel te bereiken, waarbij je door het ronde raampje over Lissabon heen kunt kijken. Onder deze bijzondere kamer op de bovenste verdieping zijn nog twee kamers te vinden in het ronde gedeelte van het gebouw, maar deze zijn uiteraard zonder koepel.

Check beschikbaarheid en prijzen in 1908 Lisboa Hotel

Lissabon stadswandeling door de leukste wijken - Reislegende.nl
Lissabon stadswandeling door de leukste wijken - Reislegende.nl

Infame restaurant

In het restaurant van het hotel, Infame, kun je lekker ontbijten. Eieren kun je van de kaart bestellen en er is een uitgebreid buffet. Zelf heb ik er niet in de avond gegeten maar de verhalen die je over het diner hoort zijn erg goed. Op de kaart staan onder meer rundertartaar met wasabi aioli en gegrilde tijgergarnalen met limoenboter. Heb je zin in een cocktail of een ander drankje dan ben je in de bar aan de andere kant van de receptie op de goede plek. Hier bestel je zowel seizoensgebonden als klassieke cocktails, met een eigentijdse special touch van het hotel.

Lissabon stadswandeling door de leukste wijken - Reislegende.nl
Lissabon stadswandeling door de leukste wijken - Reislegende.nl
Lissabon stadswandeling door de leukste wijken - Reislegende.nl

Lissabon ontdekken vanuit 1908 Lisboa Hotel

1908 Lisboa Hotel ligt wel iets verder van de populaire plekken af, maar eigenlijk is dit juist leuk. Zo loop je vanuit het hotel zo een van de oudste wijken van Lissabon in, Mouraria. Deze wijk staat bekend als wieg van de Fado en een stadswandeling door Lissabon waarbij je ook deze wijk bezoekt mag je eigenlijk niet missen. Naar het bekende Praça do Comércio loop je in ongeveer 20 minuten en van hieruit heb je natuurlijk ontzettend veel mogelijkheden. Vergeet bijvoorbeeld niet om te eten bij de lekkerste restaurants in Lissabon en om het mooie Belem te bezoeken.

Ook een aanrader trouwens is Experience Pilar 7, waarbij je de beroemde Ponte de 25 Abril van dichtbij kunt bekijken. Wil je een keertje wat dichterbij het hotel blijven? Dan kun je urenlang doorbrengen in A Vida Portuguesa naast 1908 Lisboa Hotel. Deze winkel met Portugese klassiekers verkoopt werkelijk van alles: authentieke tubes tandpasta, authentieke blikjes tonijn, linnengoed, servies, speelgoed en veel meer. Benieuwd naar andere wijken in deze Portugese stad? Lees dan dit artikel over de leukste wijken in Lissabon!

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button