Wandelen op de Filipijnen: tips en mooie regio’s

De 7.641 eilanden van de Filipijnen staan garant voor vele belevenissen. Reis je naar de eilandengroep af dan kom je terecht in een oase van gastvrijheid, culturele ervaringen en natuurlijke ontdekkingen. Op de Filipijnen is van alles te zien. Denk aan de kleinste vulkaan op aarde, ondergrondse rivieren en de Trappen naar de hemel, zoals de weelderige groene rijstterrassen van Banaue worden genoemd. Binnenlandse vluchten en verbindingen met veerboten maken het reizen van het ene eiland naar het andere heel gemakkelijk, waardoor je mooie reisroutes op de Filipijnen kunt uitstippelen.

Wandelmogelijkheden op de Filipijnen

Op de Filipijnen zijn veel mogelijkheden voor wandelliefhebbers. Je kunt wandelingen maken langs groene rijstterrassen, naar de top van een vulkaan klimmen of de weelderige jungle doorkruisen. De diverse landschappen op de Filipijnen bieden een schat aan avontuurlijke mogelijkheden voor mensen die te voet een bestemming willen ontdekken. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent die gaat voor de lange afstanden of een natuurliefhebber die graag flora en fauna te voet verkent! Om je een idee te geven vind je hieronder een aantal regio’s op de Filipijnen waar je prachtig kunt wandelen.

Wandelen langs de rijstterrassen van Banaue

De rijstterrassen van Banaue vind je ongeveer 300 kilometer ten noorden van Manilla, midden in het berglandschap van de Cordillera. Ruim 2.000 jaar geleden begonnen boeren van de Ifugao-bergstam met de bouw van de Trappen naar de Hemel, zoals de rijstterrassen ook wel worden genoemd. De rijstvelden worden beschouwd als het achtste wereldwonder en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hoewel er geen officiële route door de velden loopt, is een wandeling tussen de rijstterrassen van Banaue een uitstekende manier om oude landbouwtechnieken en adembenemende landschappen te bewonderen.

rijstterrassen van Banaue Filipijnen - Reislegende.nl
Rijstterrassen van Banaue

Mount Pulag: een meerdaags wandelavontuur 

Wie op zoek is naar een onvergetelijk wandelavontuur kan de Mount Pulag op het eiland Luzon beklimmen. De op twee na hoogste berg van de Filipijnen staat bekend als een van de beste plekken ter wereld om de Melkweg te bewonderen. Er zijn twee routes die de top bereiken. De Ambangeg Trail biedt een relatief makkelijke route voor wandelaars van alle niveaus en neemt gemiddeld vier uur in beslag. De Tawagan Trail is voor de gevorderde wandelaar en brengt je in ongeveer tien uur naar de top. Veel avonturiers plannen deze trail(s) dan ook als een meerdaags wandelavontuur. Op deze manier kun je optimaal genieten van het panoramische uitzicht, de kleurrijke zonsondergang en eindeloos veel sterren aan de hemel. Een goede voorbereiding is noodzakelijk: temperaturen kunnen in de nacht tot onder het nulpunt dalen. 

Wandelingen Mount Pulag Filipijnen - Reislegende.nl
Mount Pulag

Lagen Forest Trail: op zoek naar de Palawan­neushoornvogel

In het noorden van de provincie Palawan ligt de Bacuitbaai, een beschermde baai die wordt gezien als een van de mooiste ter wereld. Een van de 45 eilanden behorend tot de Bacuitbaai is het dichtbegroeide eiland Lagen en bestaat voor een groot deel uit weelderige jungle. De Lagen Forest Trail brengt je van de ene kant van het eiland, naar de andere. Hou onderweg vooral je ogen open. In het oerwoud leven namelijk meer dan 74 diersoorten, waaronder de Palawanneushoornvogel en de Groene Muskaatduif. Na een hike door de jungle kom je uit op het witte zandstrand Cove 2 en kun je een verkoelende duik nemen in het helderblauwe water.

Palawan­neushoornvogel Filipijnen - Reislegende.nl
Palawan­neushoornvogel

Taal vulkaan: spectaculair uitzicht over een kratermeer

Met zijn actieve krater, adembenemende uitzichten en flora en fauna is de beklimming van de Taal vulkaan een absolute must voor liefhebbers van het buitenleven. De Taal vulkaan vind je in de provincie Batangas op het eiland Luzon, ongeveer 50 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Manila. Wandel in ongeveer twee uur naar de top en geniet van een prachtig zicht op het blauwgroene kratermeer. Wil je meer van de omgeving ontdekken? Breng dan een bezoek aan de koloniale plaats Taal waar de grootste katholieke kerk van Azië te vinden is: Basilica of San Martin de Tours

Taal vulkaan op de Filipijnen - Reislegende.nl
Taal vulkaan

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button