Volwaardige vakantie voor je kind: een vakantiekamp

Jij als vakantieliefhebber zal als geen ander weten hoe fantastisch het is om mooie plekken te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en gave activiteiten uit te voeren. Door middel van een vakantiekamp kan je je kind datzelfde gevoel meebrengen. Een vakantiekamp is dan ook een volwaardige vakantie, maar dan voor je kind! Juvigo biedt een helder overzicht met een grote verscheidenheid aan reizen, daarnaast zijn ze ook bereikbaar voor persoonlijk advies.

Waarom je kind naar een vakantiekamp?

Er zijn tal van redenen om je kind op vakantiekamp te laten gaan. Zo is het zeer leerzaam voor een kind. Niet alleen omdat ze nieuwe vaardigheden zullen leren, zoals surfen of paardrijden. Maar ook omdat ze geforceerd worden uit hun comfort zone te treden.

Op de kampen worden de kinderen zeker niet aan hun lot overgelaten en krijgen ze dan ook een duwtje in de rug als het aankomt op het leggen van contacten. Vaak zijn er kennismakingsspelletjes en op die manier hebben ze dan ook in no-time connecties gemaakt! Voor jou als ouders dus dan ook niks om je zorgen over te maken.

Het leuke hieraan is dat de kinderen anderen ontmoeten van buiten hun eigen ‘bubbel’. Bijvoorbeeld uit andere provincies, of in het geval van een internationaal kamp, zelfs uit andere landen! Dit geeft nieuwe perspectieven én nieuwe vriendschappen.

Zeker op een taalreis zal je kind met veel nieuwe vergaarde kennis terug huiswaarts keren. Handig als hij of zij moeite heeft met een bepaald vak, of het simpelweg leuk vindt om een nieuwe taal te leren. Naast het leren van een taal zullen ze ook gave activiteiten uitvoeren, leerzaam maar vooral erg leuk.

Als je kind op vakantiekamp is geeft dit zelfs de mogelijkheid voor jou om even heerlijk te ontspannen. Ook wordt het vaak gecombineerd met een familievakantie, haal bijvoorbeeld je zoon of dochter zelf op van hun vakantie en rij door naar een andere bestemming.

Bovenal is een vakantiekamp gewoon een erg leuke ervaring. Iets waar je kind zeker met veel plezier op terug zal kijken.

Volwaardige vakantie voor je kind: een vakantiekamp - Reislegende.nl

Kind op reis, is dat niet spannend?

Je kind voor het eerst op een vakantiekamp laten gaan, brengt wellicht de nodige spanning met zich mee. Niet alleen voor jou als ouder, maar ook voor een kind kan het best spannend zijn.

De beste manier om dit te beperken is om goed in gesprek te gaan en te vragen naar zijn of haar wensen. Vind een reis waar je kind écht enthousiast voor is, dit zal al een hoop spanning wegnemen.

Vakantiekampen kan je zien als een van de beste plekken om nieuwe vrienden te maken. Soms komen vriendjes en vriendinnetjes samen naar het kamp, maar vaak genoeg alleen! Op elk kamp zijn er altijd deelnemers die alleen arriveren, maar bij vertrek hebben ze genoeg vriendschappen gemaakt. Daarnaast is er altijd begeleiding aanwezig waar de kids op terug kunnen vallen als ze zich even niet zo fijn voelen.

Om enige spanning weg te laten trekken kan je natuurlijk ook op voorhand contact opnemen met de organisatie van het kamp.

Volwaardige vakantie voor je kind: een vakantiekamp - Reislegende.nl

Type vakantiekampen

Er zijn heel erg veel vakantiekampen om uit te kiezen. Op deze manier is er voor elk kind wel een passend kamp. Van sportief tot leerzaam en van avontuurlijk tot meisjes-meisje. Om de jongerenreis te vinden die perfect bij jouw zoon of dochter past kan je je altijd oriënteren én laten adviseren bij Juvigo.

De populairste vakantiekampen zijn voornamelijk surfkampen, zeilkampen, ponykampen en taalreizen. Hiermee zal je veel kinderen enthousiasmeren! Maar daarnaast zijn er nog andere opties, waar je misschien niet als eerste aan zou denken. Zo zijn er bijvoorbeeld computerkampen en is er een optie voor een gave kano-excursie naar Zweden. Een bijna oneindig aanbod waarbij er voor elk kind wel een reis naar wens is.

*Foto’s via Shutterstock

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button