Snowsteps kopen, dé tip voor een vakantie in de sneeuw

Iedereen die op wintersport gaat of een vakantie in de sneeuw doorbrengt zal het herkennen: soms is lopen op normale schoenen een drama. Oppervlakten zijn bevroren en zó glad dat je je moet vasthouden aan iets om niet onderuit te gaan. Het is gewoon niet relaxed lopen, als je steeds op je hoede moet zijn. Snowsteps zijn dan echt een uitkomst. Je doet deze sneeuwzooltjes met gemak om je schoenen en voila, je hoeft je nergens meer druk om te maken! Snowsteps kopen, waar kan dat? En waar moet je op letten wanneer je meerdere modellen in het aanbod ziet? Ik vertel je er meer over, aangezien ik inmiddels ervaring heb met verschillende type zooltjes voor in de sneeuw.

Snowsteps, sneeuwzooltjes, schoenspikes of anti slip zooltjes?

Online zie je veel verschillende namen voor de sneeuwzooltjes. Namen die worden gebruikt zijn: sneeuwzooltjes, schoenspikes, anti slip zooltjes, spijkerzolen, sneeuwijzers, sneeuwspikes, ice grips, ijs spikes, sneeuwstappers en gripfeet. Maar eigenlijk vind ik snowsteps wel de beste. Want zeg nou zelf, bij spijkerzolen of sneeuwijzers denk je toch meteen aan andere producten? Je ziet dat er wordt gezocht op verschillende termen, dat het niet echt duidelijk is hoe zooltjes voor in de sneeuw precies heten. Zoek je op snowsteps, dan zie je over het algemeen de rubberen zooltjes waar over de hele oppervlakte van het zooltje kleine spijkertjes zitten. Zoek je op anti slip zooltjes voor in de sneeuw dan komen er wat meer verschillende zooltjes naar boven.

Wat de beste zijn? Dat hangt natuurlijk een beetje af van wat je precies wilt. Hoe snel wil je ze om en af kunnen doen, wil je dat ze gemakkelijk in een jaszak te stoppen zijn of wil je ze juist continue onder je schoenen laten zitten. We zetten de verschillende soorten anti slip zooltjes voor in de sneeuw voor je op een rijtje.

Snowsteps

Snowsteps vind ik zelf de fijnste sneeuwzooltjes die er zijn. Je doet ze heel gemakkelijk om je schoenen heen en even snel haal je ze er weer vanaf. Tijdens een vakantie in de sneeuw zitten snowsteps eigenlijk standaard om mijn snowboots. Alleen wanneer ik ergens naar binnen moet haal ik ze er even vanaf. Het geeft je zo veel rust tijdens het lopen. Helemaal tijdens een winter in IJsland. Wegen, stoepjes, parkeerplaatsen, wandelpaden bij geisers; als er sneeuw ligt zijn dit verraderlijke plekken. Ook autorijden met de snowsteps vind ik geen probleem. Ik heb het eigenlijk niet eens in de gaten! Toen we in 2021 in Nederland een week lang sneeuw hadden heb ik ook al die dagen gebruik gemaakt van de rubberen zooltjes. De spijkertjes blijven ook goed zitten, pas na 3x een week dragen lieten twee spijkertjes los.

Ice grips

Wat ik ook fijn vind zijn deze ice grips. Deze grips zijn heel anders dan zooltjes. De kleine ijzertjes zijn behoorlijk scherp waardoor je echt goede grip hebt. Vooral voor ijzige ondergronden is dit heel fijn. Toch loop ik met deze ice grips wel iets minder “onbezorgd” rond op gladde ondergrond dan met de snowsteps. Je zet tijdens het lopen namelijk altijd eerst je hakt neer, waardoor je nog steeds onderuit kunt gaan. Tijdens het lopen met ice grips ben je dus iets meer bewust van je loopje, je wikkelt misschien iets minder je voet af dan normaal. Ze zijn wel lekker klein om mee te nemen. Bind de ijzertjes tegen elkaar aan en je kunt ze zo in je jaszak stoppen.

Snowsteps kopen, dé tip voor een vakantie in de sneeuw - Reislegende.nl

Anti-slip zooltjes met spikes onder de hiel

Je hebt ook anti-slip zooltjes waarbij er alleen spikes onder je hiel bevestigd worden. Ziet er goed uit, maar ik vraag me wel af of ze net zo handig zijn als de snowsteps. Je zet natuurlijk eerst je hak neer dus kun je niet op dat moment meteen al onderuit gaan. Maar bij het afwikkelen van je voet is toch de “bal” van je voet als laatste in aanraking met ijs. Zelf heb ik deze schoenspikes voor alleen je hiel nog niet gebruikt, maar ben eigenlijk best benieuwd. Er zijn verschillende merken die anti-slip zooltjes hebben met spikes onder de hiel.

Anti-slip zooltjes met spikes onder de voorvoet

Naast producten waarbij er alleen spikes onder de hiel aangebracht zijn in het zooltje, zijn er ook anti-slip zooltjes waarbij alleen de voorvoet voorzien wordt van spikes. Hier geldt hetzelfde als bij de ice grips. Wikkel jij tijdens het wandelen echt goed je voeten af dan is dit misschien een minder goede optie voor je, dan zou ik zeker voor de snowsteps gaan.

Snowboots met spikes

Heb je nou helemaal geen zin in losse zooltjes of snowsteps? Dan kun je ook kiezen voor snowboots met (geïntegreerde) spikes. Wij Nederlanders zijn niet echt bekend met dit schoeisel, maar in Scandinavië worden snowboots met spikes en schoenen met spikes echt veel gedragen in de winter. Er zijn snowboots met vaste spikes maar er bestaan ook snowboots met “inklapbare” spikes. In de zool zijn uitsparingen waar een ring met spikes in valt. Duw je ze naar de ene kant dan steken de spikes naar beneden (van je voet af), duw je ze naar de andere kant dan vallen de spikes in je zool. Hoe ideaal is dat? Geen gedoe met bevestigen en er weer afhalen als je ergens naar binnen of juist naar buiten gaat!

Draai zelf spikes in je snowboots

Het kan natuurlijk zijn dat je al jaren lang verknocht bent aan je eigen snowboots en dat je óók geen zin hebt in snowsteps of zooltjes. Dan is er nog de optie om zelf spikes in je laarzen te draaien. Snowboots hebben over het algemeen een vrij dikke zool dus hier is ruimte genoeg voor. Op deze website vind je uitleg over hoe je zelf spikes in je schoenen kunt draaien en welke je precies nodig hebt.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button