SALT: niet te missen hotspot in Oslo

Op zoek naar een bijzondere plek in Oslo? Dan is SALT the place to be. SALT is een festival, maar dan nomadisch. Een festival dus dat steeds voor een bepaalde periode op 1 plek blijft. Bij SALT kun je genieten van muziek, eten, kunst en sauna.

Het ontstaan van SALT

SALT werd “gedoopt” in 2014, op het eiland Sandhornøya in het noorden van Noorwegen. Tenminste, dat is de plek waar SALT voor het eerst gemonteerd werd. Daarna heeft SALT een aantal jaren in Bergen gestaan en momenteel is dit nomadisch kunstproject dus te vinden in Oslo. Steeds weer heeft SALT een andere uitstraling. Zo stond SALT op Sandhornøya op het strand en kon je er in cottages slapen. Nu heeft SALT een plekje gevonden op de kade van Oslo, met uitzicht op het Operahuis.

SALT: hotspot in Oslo - Reislegende.nl

SALT valt vooral op door de bouwwerken die allemaal de vorm van een piramide hebben. Deze constructies zijn gebaseerd op een traditionele manier van bouwen die vooral langs de Noorse kust werd gebruikt. Al eeuwenlang wordt er langs de kust van Noorwegen veel vis gevangen. Vissers bouwden piramidevormige rekken (een “hesjer”), waar de vis aan werd gehangen om te drogen.

Lees ook: Ontdek Aker Brygge en Tjuvholmen

Wat kun je allemaal doen bij SALT?

SALT staat bij bezoekers vooral bekend om de relaxte sfeer. Wij gaan er naartoe om deze sfeer te proeven. En om gewoon lekker buiten te zijn, te genieten van muziek, van eten en van de drukte om ons heen. Maar SALT heeft veel meer te bieden. Het project wordt geroemd om de sauna faciliteiten en om de concerten die er worden gegeven.

Eten bij SALT

Wat eten betreft voelt SALT aan als een food festival. Diverse foodtrucks staan klaar om lekkere gerechtjes te maken. Perfect om met elkaar te delen! Je moet wel wat geduld meebrengen, want de bereiding neemt behoorlijk wat tijd in beslag. En dan is het niet eens heel druk als wij er zijn!

SALT: hotspot in Oslo - Reislegende.nl
SALT: hotspot in Oslo - Reislegende.nl

Evenementen bij SALT

SALT biedt veel mogelijkheden voor het organiseren van evenementen. Er zijn een aantal gebouwen die voor verschillende doeleinden kunnen worden ingezet. Een bijzonder gebouw is Árdna. Dit gebouw heeft een zaal met bar waar feesten, lezingen, concerten en diners kunnen worden gegeven. Ook worden er zo nu en dan films vertoond. Maar het meest bijzondere is toch wel dat deze ruimte elk weekend dienst doet als sauna, met plek voor maar liefst 100 mensen.

SALT: hotspot in Oslo - Reislegende.nl

Een gebouw met dezelfde vorm, maar dan een stuk groter, is Langhuset. Hier worden de grote concerten gehouden, vaak in combinatie met buiten en de naastgelegen bazar. Ook hier veel plek voor filmvertoningen, grote diners en andere evenementen.

Kunst bij SALT

The Arctic Pyramid valt misschien wel het meest op wanneer je richting SALT loopt. Deze enorme constructie in de vorm van een visrek wordt gebruikt voor het tentoonstellen van kunst. Op de foto hieronder is de expositie “We are still the same” van de Finse Kaarina Kaikkonen te zien. Maar liefst 1200 overhemden verbond zij arm aan arm op het visrek om te laten zien dat elk overhemd met een warm hart gedragen was en een eigen verhaal vertelde.

SALT: hotspot in Oslo - Reislegende.nl

Sauna bij SALT

Bij SALT kun je op verschillende manieren genieten van de sauna. Zo gaan de sauna ovens elk weekend op gezette tijden aan in Árdna, waar maar liefst 100 mensen tegelijkertijd van de hitte kunnen genieten. Als je liever met een klein clubje van de sauna gebruik maakt dan kan dat in de Himmelsauna; twee grote houten vaten op het dak waar 8 personen in passen. Vast aan café Naustet zit Naustet sauna, iets intiemer. Achter Árdna staan houten vaten met koud water waar je kunt afkoelen na je saunabezoek. De dag opstarten met een saunabezoek kan in Skroget, een sauna die op elektrische manier wordt verwarmd.

SALT sauna Oslo - Reislegende.nl

SALT: hotspot in Oslo

SALT is gewoon een heerlijke plek om lekker te relaxen. Of je nu geniet van het mooie weer of van het uitzicht op het Operahuis. Of je nu houdt van lekker eten, van kunst of van muziek; je vindt het allemaal bij SALT. Wat mij betreft echt een plek om niet over te slaan tijdens je bezoek aan Oslo. En niet alleen in de zomer, in elk seizoen heeft SALT veel leuks te bieden.

Meer informatie over SALT vind je hier.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button