Op zoek naar rustige plekjes in Turkije

Een vakantie in Turkije staat garant voor ontspanning en quality time. Het aangename klimaat en de prachtige natuur maken van jouw vakantie in Turkije een sprookje uit 1001 nacht. Bij een groot aantal toeristen staat het land vooral bekend om zijn massale all-inclusive resorts. Maar, Turkije heeft juist veel meer te bieden dan dat. Je vindt namelijk tal van idyllische, rustige plekjes in Turkije die adembenemend mooi zijn. Daardoor beleef je Turkije met al je zintuigen. En wat ons betreft is dat precies de bedoeling van een heerlijke ontspannen vakantie.

De mooiste rustige plekjes in Turkije

Turkije biedt veel heerlijke badplaatsen. De meest bekende badplaatsen in Turkije zijn Bodrum, Marmaris en Kusadasi. Behoorlijk grote badplaatsen waar je veel mensen verwacht. Toch is het niet al te moeilijk om te ontsnappen aan de drukte, overal langs de kust liggen rustigere plekjes op je te wachten. Je moet ze alleen even vinden! Daar helpen we je graag een handje bij.

Bodrum. Rustige plekjes in Turkije
Bodrum, door Nejdet Duzen | Shutterstock

Gundogan

Bodrum ligt op een schiereiland en kent daardoor veel mooie baaitjes met ruige kusten. Als je de rust op wilt zoeken in Bodrum doe je dat het beste in het pittoreske vissersdorpje Gundogan. Gundogan is een rustige plaats in Turkije en nog niet massaal ontdekt. Je vindt er een heerlijk zandstrand welke zelfs beloond is met de blauwe vlag. Daarnaast geniet je van echte Turkse specialiteiten in één van de gezellige restaurantjes. Je maakt er gemakkelijk een praatje met vriendelijke locals en kunt hier op mooie, afgelegen plekjes genieten van de zonsondergang.

Gundogan. Rustige plekjes in Turkije
Gundogan, door agean | Shutterstock

Dilek National Park

Ook in Kusadasi vind je heerlijke rustige plekjes die van iedereen verlaten lijken te zijn. Een echte aanrader is dan ook het Dilek National Park. Hier kun je te voet rustige plekjes verkennen, met je blote voeten door riviertjes waden en wilde dieren spotten. Even uitrusten doe je in één van de vele baaien met bijbehorende zandstrandjes. Deze rustige plaats in Turkije laat je even geloven dat je op een onbewoond eiland bent.

Dilek National Park. Rustige plekjes in Turkije
Dilek National Park, door Nejdet Duzen | Shutterstock

Turunc

In de Turkse badplaats Marmaris vind je ook rustige plekjes die je zintuigen strelen. Hou zeker een dag vrij voor een bezoek aan Turunc. Dit kleine plaatsje telt nauwelijks 2400 inwoners en is daarmee behoorlijk authentiek. Het vissersdorpje ligt in een bergachtige omgeving en heeft een klein gezellig centrum. Het bijbehorende strand van Turunc kent nog geen massatoerisme en is net als het strand van Gündogan bekroond met de befaamde Blue Flag.

Turunc. Rustige plekjes in Turkije
Turunc, door Nejdet Duzen | Shutterstock

Met de bovenstaande tips kun je optimaal genieten van een ontspannen vakantie en vooral van de rustige plekjes in Turkije. Door het bezoeken van deze rustige plaatjes beleef je dit betoverende land op een heel andere manier. Zo maak je van jouw vakantie een droombestemming.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button