5x waarom raften in Oostenrijk een goed idee is

Oostenrijk biedt met zijn indrukwekkende Alpenlandschap en bruisende rivieren dé ideale setting voor een avontuurlijke activiteit als raften. Vooral als je houdt van actie is de verleiding van woeste stromingen omgeven door schilderachtige berglandschappen moeilijk te weerstaan. Ontdek waarom raften in Oostenrijk een must is voor iedereen die houdt van activiteiten ondernemen in een mooie omgeving.

Naar Oostenrijk voor een raft avontuur

Raften kun je natuurlijk goed als activiteit aan je vakantie toevoegen, maar het is ook mogelijk om een meerdaags raft avontuur te boeken. Hoe gaaf is dat; je raft van de ene overnachtingsplek naar de andere en je bagage wordt via de weg gebracht. Zelfs vanuit Nederland zijn dit soort georganiseerde trips te boeken, waarbij je ook de keuze hebt om als groep met de bus naar de Alpen af te reizen. Ga je toch zelf met de auto naar Oostenrijk, vergeet dan niet een vignet aan te schaffen. Dit kan fysiek, bijvoorbeeld bij een tankstation, maar veel makkelijker is dat het tegenwoordig ook digitaal kan: alle info vind je hier.

Waarom is raften in Oostenrijk een goed idee?

We kunnen tientallen redenen verzinnen waarom raften in Oostenrijk een goed idee is. Misschien wel de belangrijkste reden is dat je een gave activiteit kunt ondernemen en ook nog eens kan genieten van al het moois om je heen. Komt er een stroomversnelling aan dan moet je je aandacht natuurlijk bij de boot houden, maar tijdens het raften zijn zeker ook vele momenten dat de rivier rustig is, de raft rustig drijft en je tijd hebt om eindeloos voor je uit te staren.

Verschillende moeilijkheidsgraden: Oostenrijk heeft een verscheidenheid aan rivieren met verschillende moeilijkheidsgraden, variërend van kalme wateren tot uitdagende stroomversnellingen. Dit maakt het geschikt voor zowel beginners als ervaren rafters, en biedt mogelijkheden voor gezinsvriendelijke avonturen.

Avontuur en Opwinding: Raften is een opwindende en avontuurlijke activiteit die adrenaline opwekt. Het navigeren door stroomversnellingen en golven zorgt voor een spannende ervaring. Doordat Oostenrijk veel verschillende rivieren heeft kun je het avontuur aanpassen aan je eigen niveau.

Outdooractiviteiten: Oostenrijk is een bestemming die bekend staat om zijn liefde voor outdooractiviteiten. Raften past perfect in het aanbod van buitensporten in Oostenrijk en biedt een leuke manier om actief bezig te zijn en de natuurlijke schoonheid van het land te verkennen.

Familievriendelijk: Veel rivieren in Oostenrijk zijn geschikt voor families, met mildere stroomversnellingen die geschikt zijn voor kinderen en beginners. Dit maakt raften een leuke en gezinsvriendelijke activiteit, waarbij je gezamenlijk kunt genieten van de natuur én van avontuur.

Professionele Gidsen: Raften in Oostenrijk wordt begeleid door professionele en ervaren gidsen. Deze gidsen zorgen niet alleen voor de veiligheid, maar delen ook kennis over de omgeving, de rivieren en de flora en fauna. Leer je ook nog iets!

5x waarom raften in Oostenrijk een goed idee is - Reislegende.nl

Wat zijn goede rivieren in Oostenrijk op op te raften?

Er zijn vele rivieren in Oostenrijk waar je op kunt raften en elke rivier heeft zijn eigen moeilijkheidsgraad. Zelf heb ik goede ervaringen met raften op de Inn in Tiroler Oberland, georganiseerd door H2O Adventure. De Inn is een van de langste rivieren in de Alpen en biedt diverse mogelijkheden voor raften. Er zijn delen van de rivier die geschikt zijn voor families en voor beginners; andere delen kunnen worden bedwongen door mensen met meer raft ervaring.

De Salzach is een erg populaire rivier voor raften in Oostenrijk. Het stroomt door het prachtige landschap van de Salzburger Sportwelt en biedt verschillende niveaus van moeilijkheid, inclusief secties die geschikt zijn voor beginners en gezinnen.

De Möll stroomt door het prachtige landschap van Karinthië en biedt zowel spannende als meer ontspannen gedeelten. Het heeft klasse II en III stroomversnellingen, wat betekent dat het geschikt is voor gezinnen en beginners.

In het zuiden van Oostenrijk vind je de langzaam stromende rivier de Mur. Deze rivier staat bekend om zijn kalme water en is daarom ideaal voor families die op zoek zijn naar een ontspannende raft ervaring.

De Drau is een andere rivier in Karinthië die geschikt is voor gezinnen. Het stroomt door een schilderachtige omgeving en heeft over het algemeen milde stroomversnellingen die geschikt zijn voor beginners.

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button