5 mooie motorroutes in Europa

Europa staat bol van de mooie plekjes en mooie routes om te rijden. Ook voor motorrijders valt er een hoop te genieten als je weet waar je het moet zoeken. Daarom bespreken we ter inspiratie vijf mooie routes om te rijden in Europa. Wil je graag met een nieuw motorpak op pad? Bestel dan bij ChromeBurner nieuwe motorkleding.

Hringvegur, IJsland (1340 kilometer)

Voor deze route moet je waarschijnlijk ter plekke een motor huren. Tenzij je bereid bent om de reis naar IJsland met de boot te maken, via de Faeröer eilanden. Ter plekke heb je ring road 1 die je rond een groot deel van het eiland voert, lokaal ook wel bekend als Hringvegur of Þjóðvegur. Onderweg passeer je allerlei prachtige en adembenemende landschappen, plus pittoreske plaatjes en geisers. Op verschillende plekken kun je middels een kort uitstapje van de route afwijken om andere bijzondere plekken te bekijken. Het is nooit heel druk op de Hringvegur, dus dat wordt heerlijk toeren op IJsland. Zeker eentje die op het lijstje met mooie motorroutes in Europa thuis hoort!

5 mooie motorroutes in Europa - Reislegende.nl
IJsland

N-634, Noord-Spanje (764 km)

Het noordelijke deel van Spanje wordt minder bezocht dan de zonnige kuststreken elders in het land en dat is eigenlijk zonde. Noord-Spanje is juist heel mooi en een stuk groener dan de rest van het land. Voor een mooie route waar je verschillende dagen over kunt doen, volg je hier de N-634 vanaf San Sebastian westwaarts. Je komt bijvoorbeeld door de bijzondere en cultuurrijke regio Baskenland met haar bijzondere bevolking. De N-634 voert je door de groene, heuvelachtige binnenlanden langs mooie wijngaarden, maar ook over wat het mooiste stukje weg in Spanje wordt genoemd: een traject langs de spectaculaire Guipúzcoa Coast. De route eindigt in het beroemde Santiago de Compostela, een bedevaart per motor behoort dus tot de mogelijkheden.

Lees ook: Tips voor een vakantie met de motor

5 mooie motorroutes in Europa - Reislegende.nl
Getaria, Baskenland

Assiettapas, Noordwest-Italië (60 kilometer)

Ben je op zoek naar wat meer uitdaging? Zet dan koers met de motor voor de Assiettapas op de grens van Italië en Frankrijk. Deze route van 60 kilometer door de bergen van de Alpen is avontuurlijk en mag zeker ook wel spectaculair genoemd worden. 40 van de totaal 60 kilometer is onverhard, dus je gaat ook off-road rijden. Geniet op de top, op 2.165 meter, van het schitterende uitzicht.

Lees ook: Tips voor het rijden van de Großglockner Hochalpenstraße

5 mooie motorroutes in Europa - Reislegende.nl
Assiettapas

Mountain Course, Isle of Man (Verenigd Koninkrijk) (60 kilometer)

Een eilandroute die je wellicht wél op je eigen motor kunt doen, is de Mountain Course op Isle of Man, dat ligt tussen Noord-Engeland en Noord-Ierland. Hier wordt ieder jaar een motorrace genaamd de Tourist Trophy verreden op een straatcircuit. Deze route van 60 kilometer kun je ook zelf afleggen op de motor. De route voert je over het hele eiland, langs pittoreske dorpjes, over kleine bruggetjes en over bergen.

5 mooie motorroutes in Europa - Reislegende.nl
Isle of Man

Transfăgărăşan Road, Roemenië (90 kilometer)

Ook in Oost-Europa kun je als motorrijder genieten van mooie routes. Wat te denken van de Transfăgărăşan Road (DN7C) in centraal Roemenië, die beroemd werd gemaakt door de aanbevelingen van Top Gear. De route betreft een kronkelende bergpas over de bergketen de Karpaten. Deze weg verbindt het zuiden van Roemenië met de beroemde regio Transsylvanië. Je slingert 90 kilometer land door de een ruig berglandschap met de ene haarspeldbocht na de andere. Op 2.134 meter bereik je de maximale hoogte. De Transfăgărăşan Road is alleen geopend als er géén sneeuw ligt. Dat betekent dat je er alleen gedurende een korte periode van het jaar overheen kunt.

5 mooie motorroutes in Europa - Reislegende.nl
Transfăgărăşan Road in Roemenië

Klinkt niet verkeerd, toch? Alle reden om je motorpak en je helm erbij te pakken voor een fijne motorvakantie in het buitenland. Wat is er immers fijner dan lekker koersen en genieten van een mooi landschap?

*Foto’s via Shutterstock

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button