Leukste kleine spelletjes voor twee volwassenen, ideaal voor op reis

Als je van plan bent om binnenkort op reis te gaan, dan is het leuk om je te verdiepen in leuke kleine spelletjes voor volwassenen die je mee kunt nemen. Hoewel het natuurlijk onmogelijk is om je telefoon helemaal achter te laten tijdens je reis, is het fijn om af en toe wat tijd door te brengen zonder een blauw scherm voor je neus. Speel een spelletje tijdens een vliegreis of wanneer je voor langere tijd ergens moet wachten. Of ’s avonds op een terrasje, bij kaarslicht met een drankje erbij! De spelletjes zijn allemaal klein van formaat dus gemakkelijk mee te nemen. In dit artikel zetten we de leukste kleine spelletjes op een rij.

Uno

Uno, wie kent het spel niet? Uno behoort misschien wel tot de meest populaire kaartspellen. Het spel lijkt erg veel op pesten en is snel en eenvoudig te leren, waardoor het geschikt is voor spelers van alle leeftijden. Je kunt het spel met twee spelers spelen, maar ook met meerdere. De kaarten hebben vier verschillende kleuren met daarop cijfers tussen 0 en 9. De kaart op de stapel is leidend, daar moet de volgende kaart bij passen. Wie als eerste zijn kaarten weg speelt roept ”Uno!” en heeft het spel gewonnen.

Catan dobbelspel

Kolonisten van Catan is al jarenlang een populair bordspel met diverse uitbreidingen. Een nadeel van het spel is dat het groot is om mee te nemen wanneer je op reis gaat. Het Catan dobbelspel biedt hier uitkomst! Het is uiteraard niet zo uitgebreid als het bordspel zelf, maar wel erg leuk voor Catan fans. Je hebt bij deze versie van Catan een blokje met vellen papier, waar de straten, dorpen en steden op staan. Ben je aan de beurt dan kun je met de dobbelstenen de voor jouw beste combinatie maken, waar je iets mee kunt. Een potje Catan duurt ongeveer een half uurtje.

Clever dobbelspel

Hou je van een dobbelspel? Dan is Clever zeker een spel waar je naar kunt kijken. Je kunt het Clever dobbelspel zelfs in je eentje spelen, alhoewel het met z’n tweetjes wel leuker is. De dobbelstenen hebben verschillende kleuren. Na het dobbelen kies je de kleur die voor jou goed zijn en de kleuren kruis je aan op het scoreblad. De andere twee dobbelstenen kunnen worden gebruikt door je tegenspeler(s), indien ze lager in waarde zijn dan jouw gekozen dobbelsteen. Doordat je zelf keuzes kunt maken kunnen er kettingreacties ontstaan en kan het Clever dobbelspel zo maar eens heel spannend worden.

Machi Koro

Machi Koro is een Japans dobbelspel waarbij je je eigen stad kunt creëeren en kunt uitbreiden. Dit doe je met een beetje geld en een dobbelsteen. Inkomsten kun je uiteindelijk krijgen uit bepaalde ontwikkelingen en openbare werken, maar bijvoorbeeld ook door het stelen van een schatkist van je tegenspeler. Het is een spel met veel interactie, ook voor spelers die niet aan de beurt zijn. Machi Koro is in meerdere varianten verkrijgbaar en ook is er een uitbreidingsset te koop.

Tiny Tins: Vlotte Geesten

In het kleine doosje Vlotte Geesten zitten 5 voorwerpen die op tafel worden gelegd. Bij het omdraaien van de bovenste kaart verschijnt één van de voorwerpen. Het woord moet geroepen worden óf gepakt worden, dit staat op de kaart vermeld. En hier gaat het geregeld verkeerd, want iedere speler wil natuurlijk zo snel mogelijk een voorwerp pakken. Een spel wat lekker snel gespeeld kan worden en waar de nodige adrenaline bij komt kijken. Past ook nog eens makkelijk in je handtasje, aangezien het blikje net zo groot is als een pepermuntbakje!

Geven en Nemen Dobbelspel

Speel je het dobbelspel Geven en Nemen, dan kun je je eigen unieke speelveld samenstellen. Bij iedere worp kies je je eigen combinatie om zo je score te maximaliseren. Bevalt een worp niet? Dan mag je nogmaals gooien. Alleen mogen je tegenspelers dan ook één van de dobbelstenen kiezen. De scores schrijf je op afwasbare kaartjes met speciale viltstiften. Ben je fan van Clever? Dan zul je Geven en Nemen ook kunnen waarderen.

Smart Games IQ Puzzler Pro

Een 2D en 3D spel wat je eigenlijk alleen speelt, maar je kunt het ook samen doen. Gewoon om de beurt een stukje bijleggen! Bij dit spel zit een boekje met 120 opdrachten die je kunt uitvoeren, zowel in 2D als in 3D. Bouw ingewikkelde 3D piramides en andere 2D vormen. De puzzelstukjes kun je bewaren in het doosje, makkelijk dus om mee te nemen op reis. Een goed spelletje om je brains over te breken!

Keer op Keer Dobbelspel

Ben je al bekend met Clever en met Geven en Nemen? Dan zul je Keer op Keer zeker leuk vinden. Elke keer bij het dobbelen kun je zelf een kleur en cijfer kiezen. Dit kruis je aan op je scoreblad. De kunst is om zo snel mogelijk kolommen vol te krijgen. Voor bepaalde combinaties krijg je extra punten. Het spel is afgelopen wanneer een speler twee kleuren vol heeft. Een kleurrijk spelletje dat ongeveer 20 minuten tijd in beslag neemt.

Qwixx Dobbelspel

Het Qwixx dobbelspel gaat ook om getallen en kleuren verzamelen, in de juiste combinaties. Het is een spel met simpele spelregels, waardoor het in twee minuten kan worden uitgelegd. Qwixx heeft al diverse prijzen gewonnen in spelletjesland en staat garant voor een kwartier lang speelplezier.

Boggle

Zo snel en zo veel mogelijk woorden zien vóórdat je tegenspeler het ziet. Dat is Boggle! Je schudt het doosje door elkaar, waardoor de letterblokjes in een hokje vallen. Vervolgens hebben de spelers 90 seconden de tijd om zoveel mogelijk woorden op te schrijven, totdat de zandloper leeg is. Vinden meerdere spelers hetzelfde woord? Dan telt deze niet. Degene met de hoogste score wint. Een super leuk en vermakelijk spelletje voor onderweg, lekker klein om mee te nemen.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button