De ideale koffer voor een korte vakantie

Elke keer wanneer ik op vakantie ga of een paar dagen weg bedenk ik vooraf welke tassen het handigst zijn om mee te nemen. Gaan de kids mee, wat is het makkelijkst met in- en uitpakken, moeten we onderweg ergens overnachten of rijden we in 1x naar de bestemming. Zo vind ik het met kamperen ideaal om van die grote boodschappentassen mee te nemen voor kleding. Beetje suf misschien maar deze tassen kunnen in de tent perfect naast elkaar staan. In zo’n geval vind ik reistassen echt super onhandig. Ook kunnen die boodschappentassen precies achter de voorstoel in de auto staan en is het makkelijk indelen in de kofferbak van de auto.

Grote koffers, kleine koffers

Wanneer we een weekend weg gaan nemen de kinderen hun kleine koffertjes mee met hun eigen kleding. Ook kleurboekjes, leesboekjes en stiften passen er dan in. Alles bij elkaar en ze kunnen het zelf in- en uitpakken.

De kleine koffertjes gingen ook mee in het vliegtuig naar Portugal, vorig jaar oktober. Wat te drinken erin, wat eten, vestjes en uiteraard wat leesboekjes voor in het vliegtuig. Ikzelf had de drone mee als handbagage en in die koffer kan ik niets extra’s meenemen. Mijn spulletjes konden dus ook mooi in de kleine koffertjes van de kids. Als bagage hadden we koffers geleend; een zachte koffer en een harde koffer. Op zich fijne koffers, maar enorm groot… Niet echt nodig voor 1 weekje vakantie!

Hoe groot moet een koffer eigenlijk zijn?

Op zoek dus naar een kleiner koffer, maar hoe klein is niet zo groot? Hoe groot is een kleinere koffer dan de doorsnee koffer? Wat is doorsnee? De hoeveelheid liters zegt mij niet zo heel veel, ik had niet echt vergelijk met een koffer waarvan ik de inhoud wél weet. Ik had geen idee hoeveel liter er in die geleende koffers ging. Ik ben me dus gaan richten op de afmetingen van de koffer, zo kon ik nog enigszins “visualiseren”. Ik had een aantal eisen:

  • 4 wielen
  • een vast slot
  • hardcase
  • lichtgewicht
  • niet te groot

Ook leek het mij makkelijk wanneer er aan de binnenzijde van de koffer vakken met rits zaten maar dit vond ik niet noodzakelijk. Bij Duifhuizen werd ik uiteindelijk goed geholpen in mijn zoektocht naar een kleinere (maar niet té kleine) koffer. Zij adviseerden mij te kijken naar een koffer van ca. 70 cm hoog: dit zou een perfecte maat zijn voor vakanties van een maximaal een week.

De ideale koffer voor een korte vakantie - AllinMam.com

Dit is voor mij de ideale koffer voor een korte vakantie

Uiteindelijk viel de keuze op een grijze koffer van Titan. Heel even twijfelde ik na het bestellen nog of hij tóch niet te klein was maar nadat ik hem geleverd kreeg bleek hij perfect. Hij is 46 x 28 x 67 cm groot en volgens de beschrijving heeft deze koffer 80 liter inhoud. Aan de binnenzijde zitten meerdere ritsvakken waardoor beide kanten van de koffer “dicht” zijn. Ideaal bij het sluiten van de koffer, zo verschuift er niets en valt er ook niets uit bij het openen van de koffer.

Die 4 wieltjes onder de koffer zijn nieuw voor mij. Ik heb dat natuurlijk al heel vaak gezien bij anderen maar dit is de eerste koffer die ik zelf heb met 4 wieltjes. Ideaal, vooral wanneer je staat te wachten in een lange rij bij de incheckbalie en steeds een stukje naar voren moet. Dat je geen losse slotjes meer nodig hebt is ook wel erg handig. Ik raakte voorheen óf het slotje nog wel eens kwijt of erger nog: het sleuteltje… Liever een nog kleinere rolkoffer die je mee kunt nemen als handbagage? Check dan mijn review over de Thule Crossover 2 spinner, een super fijne en handzame handbagage koffer.

De ideale koffer voor een korte vakantie - AllinMam.com

Na hem 5 dagen meegenomen te hebben naar Porto Santo kan ik zeggen dat ik erg happy ben met deze koffer. Gevuld woog de koffer nog geen 11 kilo, dan is een lichtgewicht koffer toch wel heel fijn. Jammer vind ik zelf wel dat er zo gesmeten wordt met bagage op de vliegvelden. Het zal vast niet anders kunnen, I know, er komen zó veel koffers voorbij op de band bij de bagagemedewerkers! Maar het nieuwe is er na 1x vliegen wel meteen af. Blij dat ik heb gekozen voor een hardcase koffer die wel tegen een stootje kan.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button