Tips voor voorkomen roamingkosten in het buitenland

Het is de nachtmerrie van iedere vakantieganger: je komt na een heerlijke vakantie in het buitenland weer thuis en dan ligt er een rekening van je belprovider op de mat. Je opent de enveloppe en je schrikt je een ongeluk; je moet een vermogen aan roamingkosten betalen want je had niet door dat internet in het buitenland zo duur was. Klinkt dit jou bekend in de oren? Dan is het goed om de volgende keer gebruik te maken van een esim wanneer je weer de grens oversteekt. Wij laten je graag zien waarom deze prepaid data simkaart Europa interessant is en hoe je hem kunt aanvragen.

Goed internet voor een haarscherpe prijs

Als je in het buitenland bent, moet je gebruik gaan maken van lokale netwerken om internet te hebben op je telefoon. Dat kost geld, heel veel geld. Het is daarom altijd voordeliger om een esim te programmeren op je telefoon. Wat is een esim? Een esim is een digitale simkaart die je op je telefoon kunt programmeren, mits je een telefoon hebt die deze functie ondersteunt. De recente modellen van de meeste merken ondersteunen deze functie, op de nieuwste iPhones kun je zelfs twee esims installeren. Je kunt aangeven hoeveel data je wilt gebruiken en voor welke periode. Je kunt kiezen voor een aantal dagen, maar je kunt ook voor de max van bijna drie maanden kiezen. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat je zonder internet komt te zitten.

Je internet werkt zodra je het vliegtuig uitstapt

Wanneer je je esim op je telefoon programmeert, kun je deze vervolgens activeren zodra je uit het vliegtuig stapt. Je telefoon maakt dan gelijk verbinding met lokale netwerken en kiest degene met de beste verbinding. Omdat je je eigen simkaart niet hoeft te vervangen, kun je gewoon gebruik blijven maken van WhatsApp en ook kun je inkomende oproepen blijven ontvangen. Je kunt met je esim niet bellen. Het is namelijk alleen een manier om data te hebben. Uiteraard kun je je databundel wel gebruiken om bijvoorbeeld te Facetimen of een Zoom-meeting te houden.

Welke deal kies jij?

Het maakt niet uit waar je naartoe gaat, er is bijna altijd wel een esim beschikbaar voor het land waar jij heengaat. Je kunt ook kijken naar de bundels met een groter dekkingsgebied, bijvoorbeeld voor de gehele Europese Unie. Surf daarom even naar de site Holafly.com om te zien welke bundel het beste bij jouw reisdoelen aansluit en activeer je esim vandaag nog. Dit alles is binnen een paar minuten geregeld. Mocht je een probleem hebben met je esim, dan kun je vierentwintig uur per dag contact opnemen met de klantenservice. Zo is je probleem binnen de kortst mogelijke keren opgelost.

*Uitgelichte foto: Ryoji Iwata, UnSplash

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Wanneer je doorklikt via deze linkjes en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou echter niets; de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je in dit artikel gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar als je je vliegticket, accommodatie of huurauto boekt via één van onze linkjes. Voor nu: veel leesplezier!

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button