Tips voor het plannen van je volgende vakantie

Welke plannen heb jij al gemaakt voor je vakanties in het nieuwe jaar? Door vroeg in het jaar te boeken, profiteer je van goedkope vakanties. De tijd dat met name de lastminute vakanties goedkoop waren, lijkt sinds de uitbraak van de pandemie voorbij te zijn. Het is soms zoeken naar een geschikte accommodatie, wanneer je het boeken van je vakantie voor je uit schuift. Kies je dit jaar voor een vakantie in eigen land? Pak je het vliegtuig naar een verre bestemming buiten Europa? Kies je voor een rondtocht door Spanje of Portugal? De mogelijkheden zijn eindeloos, wat het vaak lastig maakt om een geschikte vakantiebestemming te vinden. 

Geniet van een weekje weg in eigen land 

De uitbraak van de pandemie heeft veel Nederlandse huishoudens laten zien, hoeveel ons eigen land te bieden heeft. Een provincie als Friesland of Groningen is niet te vergelijken met hetgeen je in Zuid-Limburg of bijvoorbeeld Zeeland vindt. De diversiteit tussen de provincies maakt dat een rondtocht door Nederland ontzettend leuk kan zijn! Daarbij vind je talloze fraai aangelegde vakantieparken in Nederland, waar het door het jaar heen fijn vertoeven is. Boek alvast een weekje op zo’n vakantiepark in de voorjaars- of meivakantie. Terwijl je kinderen zich vermaken in het zwembad, heb jij de tijd om vanuit je vakantiehuis nog een paar dagen door te werken. Het hybride werken, wat bij steeds meer werkgevers de norm is, heeft dit mogelijk gemaakt. 

Vakanties naar de zon in Zuid-Europa 

Niet alleen een vakantie in eigen land is meer dan het overwegen waard. Ook vakanties naar de Zuid-Europese zon blijven in trek. Met name in de zomermaanden, wanneer Nederland je geen garantie op zon en droog weer biedt. Je kunt denken aan een week aan de Spaanse- of Portugese kust, een paar weken rondtrekken door het noorden en midden van Italië, enzovoorts. Deze landen zijn dermate groot, dat ze je niet snel zullen vervelen, ook niet als je er al meermaals geweest bent. 

Ook leuk is een rondtocht langs de verschillende Griekse eilanden. Populair zijn eilanden als Santorini en Samos. Ze kenmerken zich door hun typische witte huizen met blauwe daken. Diverse reisorganisaties bieden georganiseerde reizen aan naar deze Griekse eilanden, waarbij je slechts hoeft te zorgen dat je op tijd bij de boot verschijnt. Zelf hoef je nagenoeg niets voor zo’n rondtocht te regelen. Wel zo makkelijk en comfortabel! Goedkoper zijn eilanden als Kos en Kreta. 

Melissa

Welkom! Ik ben Melissa, content creator, gek op fotografie en reizen. Ik haal veel voldoening uit het publiceren van reisfoto's en reiservaringen op deze website. Kom en reis met mij mee naar prachtige plekjes!
Back to top button